Ugnsstekt örtkyckling med en härlig potatissallad.

3 port
Ugnskycklingen
3 Kycklingfileer
Olivolja
Provencale krydda - Persilja, gräslök, körvel & vitlök
Salt & peppar
Potatissalladen
4 st potatisar
0,5 burk cocktailtomater
0,5 burk soltorkade tomater
1 påse salladsmix
0,5 burk fetaost
1 liten rödlök
Dressing
Några droppar citron
1 msk matolja
Lite salt
Ev lite provencale
1. Skala potatisen, koka den så att den är genomkokt. Gör de övriga ingrediensera till en sallad! Låt sen potatisen ligga under rinnande vatten så att den kallnar. 2. Skär i mellanstora bitar och lägg i salladen (se till att potatisen är kall, annars smälter fetaosten). Sen blandar du dressingen, häller över och rör om.
3. Sätt kycklingen i en påse med lite olivolja och massa ört provencale krydda. Skaka om och sen steker du så att den bara får färg. Sen droppar du över olivolja, kryddar med provenvale och saltar och pepprar lite. 4. Sen sätter du in kycklingen i ugnen på 175 grader i 15-20 min (efter 17 min var den alldeles perfekt). 5. Skär upp kycklingen och servera med salladen!
Den här potatisalladen har jag gjort förut, den är mycket god, lätt, syrlig och går att äta mängder av. Passar perfekt till kyckling! Fick en ide om att göra en örtkyckling och den blev så otroligt god, smakrik och saftig. Den måste ni testa, inte svår och går fort att göra.







3 port

Kycklingen
3 Kycklingfileer
Olivolja
Provencale krydda
Salt & peppar

Potatissalladen
4 st potatisar
0,5 burk cocktailtomater
0,5 burk soltorkade tomater
1 påse salladsmix
0,5 burk fetaost
1 liten rödlök

Dressing
Några droppar citron
1 msk matolja
Lite salt
Ev lite provencale

1. Skala potatisen, koka den så att den är genomkokt. Gör de övriga ingrediensera till en sallad! Låt sen potatisen ligga under rinnande vatten så att den kallnar. 2. Skär i mellanstora bitar och lägg i salladen (se till att potatisen är kall, annars smälter fetaosten). Sen blandar du dressingen, häller över och rör om.

3. Sätt kycklingen i en påse med lite olivolja och massa ört provencale krydda. Skaka om och sen steker du så att den bara får färg. Sen droppar du över olivolja, kryddar med provenvale och saltar och pepprar lite. 4. Sen sätter du in kycklingen i ugnen på 175 grader i 15-20 min (efter 17 min var den alldeles perfekt). 5. Skär upp kycklingen och servera med salladen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback