Temperaturer vid stekning & kokning av kött.

Jag har en bra lista med tempraturer som jag skulle vilja dela med mig av till er. Har ni inte en stektermometer så tycker jag att ni ska skaffa en, det är så bra att ha om man är osäker på om köttet är tillräckligt genomstekt utan att man vill att det ska bli torrt. När jag gör helstekt oxfile så brukar jag ta ut det när det kommit upp i 55 grader. Då tycker jag att det brukar bli perfekt om man gillar det rosa och mört. Köttet ska också vila ett tag då man tagit ut det från ugnen, så att all härligt köttsaft inte försvinner när man skär det i bitar.


Magert griskött +75-77 Ganska/ganska välstekt
Fetare griskött +78-80 Välstekt
Rimmat griskött +75-77 Välstekt
Kalvkött +72+77 Välstekt
Nötkött +45-48 Mycket blodig
Nötkött +49-52 Blodigt/Lättstekt
Nötkött +53-55 Medium/Lätt rött
Nötkött +56-58 Lätt rött/Svagt rosa
Nötkött +59-62 Svagt rosa/Ganska välstekt
Nötkött +63-65 Välstekt/Genomstekt
Lammkött +65-72 Medium
Lammkött +72-77 Välstekt
Renkött +59-62 Medium
Renkött +62-75 Ganska välstekt
Hjortkött +59-62 Medium
Hjortkött +62-75 Ganska välstekt
Magert griskött +75-77 Ganska/ganska välstekt
Fetare griskött +78-80 Välstekt

Kalvkött
+72+77 Välstekt

Nötkött +45-48 Mycket blodig
Nötkött +49-52 Blodigt/Lättstekt
Nötkött +53-55 Medium/Lätt rött
Nötkött +56-58 Lätt rött/Svagt rosa
Nötkött +59-62 Svagt rosa/Ganska välstekt
Nötkött +63-65 Välstekt/Genomstekt

Lammkött +65-72 Medium
Lammkött +72-77 Välstekt

Renkött +59-62 Medium
Renkött +62-75 Ganska välstekt

Hjortkött +59-62 Medium
Hjortkött +62-75 Ganska välstekt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback