Daimrutor.

För ca 2-3 veckor sen så bakade jag en kaka som jag glömt att lägga upp. En väldigt söt kaka, men jag brukar minska på sockret i glasyren för att daimen gör den tillräckligt söt. Var dock noga med att använda en tjockbottnad kastrull då du gör glasyren, för annars får du inte göra annat än att röra om ;)


(Arkivbild från min gamla blogg)

Ingredienser
4 ägg
6 dl socker
2 dl ljummet vatten
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Smörkräm:
250 g smör
4 dl socker
3 st äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker
3 dubbeldaim
Gör såhär:
Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen.
Smörkrämen:
Börja inte tillaga den innan botten har svalnat. Blanda alla ingredienserna ( förutom dajmen) i en tjockbottnad kastrull. Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är varm. Strö över dajmen som du finhackat. Skär kakan i bitar när den har svalnat.

4 ägg
6 dl socker
2 dl ljummet vatten
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Smörkräm
250 g smör
4 dl socker
3 st äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker
3 dubbeldaim



Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen.

Smörkrämen
Börja inte tillaga den innan botten har svalnat. Blanda alla ingredienserna (förutom daimen) i en tjockbottnad kastrull. Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är varm. Strö över dajmen som du finhackat. Skär kakan i bitar när den har svalnat.

Kommentarer
Postat av: Sofie

Dom är säkert superbra, men jag tycker dom ska vara jobbiga att ha med sig överallt :) Fast iofs så har ju nissen rätt så mycket större fickor än jag också.. :)

2012-05-14 @ 11:44:34
URL: http://sofieri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback