On tha buss ..

Till Taormina från Naxos tog bussen bara 15-20 min. Väldigt snabbt! Dock så var man lite smårädd när vägarna var så smala och i kurvorna såg man inte mötande trafik. Bussarna tutande innan en kurva så att mötande bilar skulle veta att det kom ett fordon, haha. Bussarna gick väldigt ofta, varje halvtimma. Och på kvällen så gick den senaste hem vid halv 2 på natten. Så vi tillbringade mesta tiden i Taormina. Det var våran stad helt enkelt! Att däremot ta sig ut ur bussen på väg till Naxos var dock inte lika enkelt. Det fanns inga stoppknappar, och bussarna var knökfulla. Så ibland tog man sig inte förbi och fick åka till en extra hållplats. Och jag som klagat på bussarna här i norr, kommer aldrig någonsin att klaga på dom igen! 


Här är iallafall några bilder från bussen!


Farthindrena var inte nådiga. En gång studsade jag nästan i taket på bussen!


Rikefolket och kändisarna hängde här. Taormina är ett mekka för kändisar tydligen! En känd filmfestival hålls där och massor av italienska designers höll sig på vatten.


Utsikt mot Naxos. Man skymtar även lite av Etna till höger.


Vackra Isola Bella! Tyvär var vi aldrig och snorklade där. Det ångrar jag verkligen .. Det var så mycket att se.

Kvällsvyer.


Utsikten från hotellet mot Taormina.


Naxos

Naxos by night.

Vinterjacka hit och dit.

Panik! Jag har ingen vinterjacka idag kom jag på. Bara höstjackor. Det upptäckte jag när jag var ute efter en höstjacka! Inne på Vildmarksliv så kollade jag på en Fjällräven, i höst modell. Men då kommer jag på mig samtidigt när han pratar om vinter modellen som kommer om en vecka, att jag faktiskt inte äger en vinterjacka. Nä, men då har jag bokat fast en jättefin vinterjacka som jag tror kommer att passa jättebra. Tur att jag inte hittade en höstjacka då, hur tänkte jag där? Så, i slutet av nästa vecka ska jag in och prova. Någon som har en sådan här? Är den ordentligt varm på vintern?

 
Fjällräven Greenland Winter jacket

Somliga går, med trasiga skor.

Ja, det är precis vad jag har gjort de senaste veckorna. Tyckte fötterna blev ovanligt blöta. Kikar ner och ser en liten stortå kika ut. Nu har det blivit ännu större och det går verkligen inte att använda dom något mer, snart är dom en flipflop variant :p Googlade lite, och hittade dessa. Sen bah : Kassa, klick!


Airsoft Sneakers

Bekväm skinnsneaker med halksäker och antistatisk sula. En bra arbetssko för många yrkeskategorier och särskilt populär hos våra kunder som jobbar inom kök, servis och restaurang. Sulan har en inbyggd pump som pumpar in och cirkulerar ny luft runt foten i varje steg. Perfekt för dig som är varm och lätt blir svettig om fötterna!

Några bilder från Italien.

Mer kommer ♥ Mitt fina Italien! KärlekBtw. Det är underbart att ladda upp bilder här igen! Då Facebook ger skitvalite på bilderna.

Please let me take you, out of the darkness and into the light.

Helt underbar låt som verkligen gör mina ögon tårfyllda ♥


Less på din bakgrund? Kika in detta då!

Jag sitter och kikar efter lite inspiration för en ny design (jag kommer att göra den eftersom, för jag har helt glömt bort hur man använder photoshop, haha) och då tänkte jag tips om några bra sidor där ni själv kan hitta en ny bakgrund, det är ju så fort man blir less sin gamla, eller hur? 1. → http://www.patterncooler.com/ 
 
På den här sidan finns det över 10.000 olika sammanhängande/flytande bakgrunder. Alltså, inte sådana bakgrunder som det blir en kant av. Utan som en tapet typ. Om man gillar ett mönster, men inte färgerna så går det att ändra på och sen ladda ner bakgrunden helt gratis.

2. → http://webdesignledger.com

Ännu fler gratis mönster. En helt okej sida att hitta bakgrunder!
 
Och så min favorit då ..
 
3. → http://www.deviantart.com/

Här hittar jag alltid det mesta! Från brushes på photoshop till mönster. Ofta så gör jag mina egna mönster av inspiration härifrån. Men många mönster har jag också haft från den här sidan! Ett tips: Sök alltid på Seamless pattern/wallpaper.
 

Ladureé, Stockholm.

Innan Italien så mellanlandade vi i Stockholm. Vi bestämde oss för att åka en dag i förväg, tidigt och spendera en hel dag. Trots sömnbrist och att vi var ganska färdiga efter bilåkande och flyg så lyckades vi ta oss igenom en heldag på stan utan att slå ihjäl varandra. Jag ville shoppa, och besöka Ladureé. Dom hade de mest underbaraste macaronsen jag smakat. Mina egna blev misslyckade, men jag måste försöka igen.
Pistasch var godast, och citron, och chokladen, och jordgubb med marshmallow. Äh, såklart alla!

I'm glad to be back!

Nu är jag som sagt tillbaka! Ska försöka ge det ett försök till. Jag har väl tappat lite inspiration, lust och ja, ni vet själva hur det är. Ibland finns inte suget att skriva helt enkelt. Men det har varit sommar och då är det väl klart att man har annat för sig. Jag har jobbat och haft en underbar ledighet i Italien och gjort massa annat såklart. Men kameran har legat för det mesta och samlat damm. Men en hel del bilder från Italien lovar jag att bjuda på! Från och med ikväll. Kommer att bli mycket text i de närmaste inläggen, känner att jag har mycket att ta igen :-) Och tusen tack för era fina kommentarer, det gör mig glad att i hjärtat att läsa :-)Ska försöka mig att göra en ny bloggdesign. Om jag fortfarande kommer ihåg hur man gör, haha ..
 

Jag är tillbaka! Och nu är det på allvar.

Hejsan! Nu har jag varit ifrån bloggen ett tag. Jag hade helt tapppat lusten, jag har inte haft tid och nu känner jag att det är dags att ta igen det här. Jag har haft en jäkligt bra sommar. Med världens bästa pojkvän, i världens bästa Italien. Det kommer att komma bättre uppdateringar! Jag har bara varit tvungen att tänka ut om jag ens vill blogga. Och det vill jag. Jag är en känslomänniska. Och det här är ett bra ställe, utan att skriva ut för mycket. Men ändå dela med mig av en del av mig.

Människor är ena lustiga varselser. Vet ni det? Jag är en sån person som kan ta det mesta. Jag gör fel, och jag erkänner det. Men människor som inte kan erkänna att dom gör fel, klagar på andra och är mer nyfikna i andras liv än i sitt eget - är väldigt svaga människor i mina ögon. 
 
Jag är väldigt säker i mig själv. Jag vet var jag har mig själv. Jag vet vad jag är duktig på. Jag vet vad kan inte kan. Jag vet mina egna gränser. Jag är så pass säker i mig själv att det gör folk irriterade.
 
Jag måste lära mig att säga ifrån. Jag måste inte ta skit. Jag måste inte ta vad som helst. Jag måste inte tacka ja till allt fast jag inte kan. Jag måste få vara människa. Jag måste få vara jag!
 
Med ett nytt kapitel börjar jag min blogg! Jag tänker inte be om ursäkt för mitt långa uppehåll. Jag tänker börja något nytt. Med en annan version av mig. Med mat och mycket mer. Det finns så mycket jag vill säga. Och det kommer att komma mycket mer. Men vi börjar såhär! Hoppas ni stannar iallafall.
 
Så välkommna tillbaka ni som vill läsa! En skvallerlös blogg, med ambition att alltid vara mig själv, glad, lejd, korkad, blond, ärlig eller vad ni nu än vill kalla mig. Och att inte ta skit, att absolut inte ta skit från någon. Det är läxan till mig själv. Om jag aldrig ger skit till någon, varför ska jag då ta emot det?
 
Puss på er, och välkommna tillbaka till My cooking heart ♥