Grova tekakor!

Busenkla att göra! Och om de klår vanligt bröd? Ohja! Nu vet jag dock varför jag aldrig bakar bröd. Det är för att det tar sån tid att jäsa. Jag är otålig och vill ha klart allting på en gång. Men de här kakorna ska läggas in i recept boken och göras om :-) Ett tips för att få en lite knaprigare yta: Stänk rikligt med vatten i ugnsbotten så att det får ånga till sig en fin yta.ca 15 st

1 paket jäst (50 g)
5 dl vatten
2 tsk salt
1,5 tsk malda brödkryddor
2 msk olivolja
2 msk brödsirap
7 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl

1. Börja med att smula ner jästen i bunken. Tillsätt det "fingervarma" vattnet, lös jästen och tillsätt salt, brödkryddor, olivolja och brödsirap.
2. Arbeta in rågmjölet och nästan allt vetemjöl så det blir en smidig deg. Låt det ligga och jäsa under en duk i 40 min.
3. Rulla ut degen och gör det till en lång limpa. Dela den i 15 bitar. Forma alla till bullar och tryck ut dom till runda kakor på ett bakplåtspapper. Nagga kakorna och låt dom ligga och jäsa 30 min.
4. Skvätt lite vatten över kakorna så att de får lite färg och sätt in i ugnen på 250 grader i 10 min. Låt svalna på ett galler under en bakduk! Eller är nybakta med smör och ost, njam!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback