Peter's födelsedagstårta.



Min sambo fyllde år i måndags. Så jag gjorde bara något. Fast hjälp fick jag av min bästis. Visst blev den fin? Smakade gott gjorde den också. Med ett lager av nutella och hela bananskivor. Och på det andra lagret var det marsangrädde. Mums! På tårtan är det chokladmousse som är vispat med vanlig grädde.

Jag gillar den vanliga gräddtårtan, även maräng. Ärligt talat så är jag inte så mycket för tårtor med fondant och marsipan på. Det går att mixtra och göra så mycket fint med grädde. Enkelt, fint och framförallt gott!

Den bästa julklappen ..

.. var utan tvekan en ny stekpanna (att det var just denna vara bara ett STORT plus i kanten).  Den gamla stekpannan började verkligen ha sett sina bästa dar. Längtar till sen, då den ska invigas! Vi har inte lagat mat här hemma sen en vecka tillbaka, skämmes på oss.


The Fine Cheese Co.

Jobbet skickade med en påse spännande kex, dom här och en stor bit brie tror jag väldigt mycket på ;)


Höstvin.

Sommarvinet från Kiviks har jag tidigare testat, och igår då jag var på bolaget hittade jag denna. Trots att det är fel årstid så kunde jag inte låta bli att köpa den då tranbär på senaste tid har blivit en stor favorit. Smuttat lite på vinet här hemma och det blev en hit! Kiviks levererar igen.


God jul på er alla!

Just nu sitter vi som resten av Sverige och spelar Bingolotto, fårse om man har någon tur att vinna ikväll :-) Nu iallafall har jag min nya kamera och jag är toknöjd. Har faktiskt lärt mig den ganska fort, men det är massa finesser som jag ska läsa om i boken som följde med. Det bästa av allt är att skärmen går att vrida ut och snurra på. Ska läsa på lite mer och fortsätta kolla på bingolotto.


Sitter och mumsar på smarriga chokladdoppade pepparkakor från Åre Chokladfabrik.




Testade att ta en egobild med den vinkelbara skärmen, busenkelt. Och min sambo som sitter och leker med sina nya telefon i bakgrunden, den är så fin. Jag är inte alls avis, inte alls.

Jul ledighet!

Vilka långa dagar det har varit, jag och hon som jag har jobbat med har hela tiden räknat ner sen 1,5 vecka tillbaka. Och idag är dagen verkligen här! Är lagomt trött i benen och kroppen, de här 3 senaste dagarna har jag jobbat 45 timmar totalt, herregud. Behöver vila massor! Ska njuta massa som det bara går. Kom även hem med en stor låda godis, glögg, foreller bla. från julbordet. Samt en stor påse med massa gotta som extra julklapp. Fick ju en fin julklapp under personalfesten som jag inte visat, får göra det till veckan. För från och med imorgon kommer jag kunna ta bilder igen, då är jag ägare till en ny systemkamera, iih vad kul!

Oj vad mycket det här blev nu då! Ska sova nu, imorgon väntar shopping med min bästa vän ♥

Här ska det bakas lussekatter.



Ska sätta igång och baka lussekatter, kör på samma recept som förra året då de blev riktigt saftiga & goda! Receptet hittar ni här!

Leila Lindholm.

Jag börjar ha en stor samling kokböcker, men jag kan aldrig få för många! Det är så roligt att titta på alla fina bilder, få inspiration och hitta nya recept. Och Leila's kokböcker är riktigt fina med massa bra recept. Så dessa skulle sitta fint i min samling :)


Då var kameran såld.

Känns tråkigt att den är borta, men kul att kika in sig på en Nikon. Men nu får ni vänja er med kompaktkamera bilder den senaste månaden :) Hon som köpte den var nyss och hämtade den och jag sitter nu i efterhand och funderar om jag skickade med allt, jag är ju en riktigt virrig tjej som alla vet. Men det tror jag. Förutom själva huvudförpackningen. Den har jag nog i Älvsbyn! Jaja, men har hittat en favorit ialalfall som jag funderar lite på. Ska kika runt lite mer. Men vad tror ni om den här?






Macaronmatta från Lekué.

Önskelistan fortsätter att uppdateras. Något som jag verkligen vill ha är denna fina macaronmatta från Lekué. Jag har länge velat testa att bala macarons och tänkte sätta igång med det innan jul. Macarons är ju såå goda! Så om någon vill ge mig en julkklapp lite tidigare så går det självklart! ;) Dessutom kan jag ju lova att bjuda på en och annan macaron.

Den här macaronmattan hittar du hos Mika Design. Ett enkelt och smidigt sätt att baka macarons då alla blir i samma storlek :)