Söndag!





Brunch premiär och även en sväng på stan, en chai latte och suktat efter fina stövlar. Tänkte faktiskt unna mig ett par, tills jag fick på mig dom. Satt alldeles för löst runt vaden! Jag vill ha de tajta. Men då fick jag ju spara peningar istället. Och även in på det nyöppnade Rusta. Det såg väl ungefär ut som, Rusta. Inte så speciellt, men det var väl trevligt. Kul att det byggs mer och mer i Piteå!
 

Hela Sverige bakar!

Mitt nya favoritprogram på tv! Det gav mig tillbaka lusten att baka något riktigt, riktigt smarrigt. Har en riktigt maffig, maffig tårta i huvudet. Mmm, det här kommer att bli bra ;) Har en del fikasugna vänner sååå den borde gå åt!

En Piteåtjej är ju med, hejja Emelie! Klart jag håller på Norrbotten. Däremot blir jag alltid lika chockerad över att höra dialekten. Inte låter jag väl sådär ändå? Näää, jag är ju Jokkmokkare i grunden ;)





Backstage från gourmet veckan.



 

Blåbärsrutor.

Åh, vad jag blev sugen på blåbär! Har ju några liter kvar sen jag var ut och plockade. Det var nog sista gången jag plockade blåbär. Finns det ingen man kan hyra som rensar bären åt en? Helt seriös fråga!

Iallafall, hittade dessa ljuvliga blåbärsrutor inne hos Cupcakesfluffan som ser förbaskat goda ut!


Blåbärsrutor

125 g smör
3 dl socker
1 ägg
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl mjölk

1. Rör smör och socker tills det är vitt och poröst, tillsätt ägg och rör om.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
3. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten varvat med mjölken under omrörning.
4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 25*30 cm.


Fyllning

150 g kallt smör
2 dl socker
2½ dl havregryn
5 dl blåbär (går bra med frysta)

1. Blanda smör, socker och havregryn i en matberedare och kör till en smulig deg.
2. Lägg bären i långpannan på äggsmeten och fördela havredegen över.
3. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter. Ev 5-10 min längre om du använder frysta blåbär
4. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar och serverar, gärna med lite vaniljsås eller glass.


Gode jäkla trött!

Undrar om jag har en infektion i kroppen som inte riktigt brytit ut. trots ständigt vattendrickande så har huvudvärken varit framme hela dagen, gröt i hjärnan och kroppen är stressad. När jag kommer hem så är jag inte nådigt trött! Igår hade jag feber iallafall och kallsvettades. Nä, nog om det. Den som lever fårse! Jag har ju överlevt hitills.

Tog en liten sån där efter-jobbet-ta-bild-i-hissen.

Mot jobbet!

Vi har ju gourmet vecka nu. Det är så kul att pyssla med upplägg, träning, träning!


Lövbiffsrullader med cognac och & kantareller.

Jag var in och kikade hos Matskafferiet och blev väldigt sugen på lövbiffsrullader!
Bara inhandla lite cognac och ut i skogen och nalla åt mig lite kantareller. Det här lät inte så pjåkigt va?


6 st lövbiffar
1 liter färska kantareller
1-2 msk cognac
5-6 dl creme fraiche
1 msk köttfond
½ finhackad gul lök
Salt, svart -och vitpeppar
Smör


1. Börja med att finhacka ½ l kantareller och blanda tillsammans med ca 2-3dl creme fraiche och cognac.
2. Klicka ut röran på lövbiffarna och krydda med salt, svart -och vitpeppar.
3. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
4. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och stek löken och resten av kantarellerna.
5. Lägg ner lövbiffarna och stek hastigt så de får en stekyta.
6. Slå sedan på resten av creme fraichen och köttfonden och låt det puttra samman i några minuter.
7. Smaka av med ev. mer kyrddor och servera tillsammans med bulgur eller ris.




Crazy pillow lady.

Känner mig som en blandning mellan Maria Montazami och Blondinbella. Jag har fått dille på kuddar. Snart kommer vi inte få plats i soffan. Har redan spanat in två till. Seriöst. Nu räcker det! Men två nya blev det igår. Vill ha in lite mer färg i vardagsrummet nu!



Kläder till Mela!

Kanske jag är lite sugen på en liten ändå? ;) Nä, jag skyller på saknaden. Jag önskar att jag bodde granne med mina små. Skulle jag få bestämma så hade jag varit med dom varje dag. Usch vad jag saknar dom, hela tiden!

Kunde iallafall inte hålla mig att beställa en söt liten klänning och så Mela's favorit, Mimmi!

Frånvaron lyser.

Men jag håller fortfarande på och mixtrar med designen och har fullt upp med annat. Återkommer snart med en lägesrapport inom kort! Har nyss fått till boxarna, är lite småfinesser kvar med sidan. Litegrann på menyn, typsnitten, storlek på texten osv. 

Taormina.

Taormina ligger mig varmt om hjärtat, förälskade mig i staden med restauranger som verkligen var i Bella Notte-anda. Här får ni en liten bildbomb från kärlekens stad!



































Jag bygger om (igen).

 

Jag har inte riktigt bestämt mig för hur min design ska se ut. Men jag testade lite nya teman och dom gillar jag väl inte direkt, egentligen. Färdiga teman är tråkiga! Jag gillar att pyssla med design så därför ska jag ta en omgång med alla koder och försöka fixa ihop något. Så det kommer se lite knasigt ut här.


Lite mixade mobilbilder. Från sommaren, till nu.


1.Tagit efter-krogen bilder. 2.Shoppat loss på Laduree. 3. Och haft gourmet vecka.


1. Haft besök av min far och käkat på jobbet. 2. Umgåtts med Mr Duckface en massa. 3. Ute och prmenixar runt grisan. 4. Haft myskväll med mina finaste tjejer! ♥


1. Suttit på Kallax och inväntat plan. 2. Fikat loss i Stockholm. 3. Ätit flygfrukost. 4. Myst i Kungsträdgården!


1 Ätit frukostbuffet innan avång till Italien. 2. Haft underbart väder därborta! 3. Legat vid poolen och förtärt öl. 4. Flygt över ett randigt land.


1. Tagit egobilder i Italien. 2. En ny blus.


1. Plockat många liter blåbär. 2. Fångat gammel-aborren. 3. Kollat på massa träningsmatcher. 4. After work.


1. Umgåtts med fina Sandra. 2. Haft mysiga komipskvällar! 3. Innan utgång. 4. Jamen jag. 5. Umgåtts med många lurviga (bokstavligt talat),

Fjällräven Greenland Winter.

Nu får det gärna bli vinter! Äntligen, en rejäl vinterjacka. En jacka som håller i många år och som även mina barn en vacker dag kan ärva. Tidlös, varm och skön. Vi kommer att ha många varma stunder tillsammans ;) Idag när jag var in och köpte den så kände han i kassan igen mig. Han bara: Ja, nu har den äntligen kommit in idag! Så jag kunde välja och vraka precis vilken färg/storlek jag ville ha.







Baronessa. Taormina.

Somsagt, vi gjorde nästan inget annat än att äta i Taormina. Baronessa var mitt favoritställe! När vi åker tillbaka till Taormina så ska vi självklart besöka det här stället igen. Högst upp på taket satt man, oerhört vacker utsikt, grym service och maten var helt fantastisk!












På de flesta ställena var inte kött direkt deras specialite, förutom på La Giara. Men dessa lamb chops på Baronessa var gudomliga!




Utsikten från restaurangen. huvudstaden Catania längst bort och sen Naxos.




Svamppasta med kyckling & rigatoni.

Eftersom jag är gräsänka rätt ofta. Så har jag inte lagat så mat. För att laga mat till sig själv är bland det tråkigaste som finns. Bakat lite, gjort macarons, sylter och annat smått. Men idag fick det bli en enkel svamppasta. Somsagt, måttar aldrig mat så jag skriver bara ungefärliga ingredienser.



2-3 port
 
2 kycklingfileer
En skvätt svampfond
En liten skvätt vittvin
3 st skogsvampar
1 paprika
1 dlgrädde
0,5 lök
En klick creme fraiche
 
1. Skär löken i större bitar och sätt i kastrullen, ner med vinet och låt det reducera. Ner med en skvätt svampfond. 2. Under tiden så bryner du kycklingen och sen ner med paprikan och svampen. Sen ner med kycklingen i fondblandningen och avslutar med grädde och creme fraichen. Låt det koka ihop och avsluta med lite salt och peppar.
 

Ohyes.

Counting the days, som den sanna gleeken man är ;)



La Giara, Sicilien.

Vi besökte verkligen de bästa ställena att äta ute på i Taormina, La Giara var ett av de ställena. De har blivit rekommenderad av Michelin Guiden, så det var verkligen ett plus. Såklart förväntningarna var höga! Jag vågade testa nya grejer. Och jag blev verkligen inte besviken. De hade också livemusik från någon lokal känd sångerska, så mysigt. Sex rätter blev det, efter det gick vi direkt och la oss, haha. Helt jäkla knäckta!


Min fina prins ♥


En aptitretare som bestod av broccolisoppa.


Kammusslor med mozzarella, tomat och sotat bröd.


Pasta la Limone med krabba.


Oxfile fylld med cikoria, duchesse och Williams päron.


Den helt underbara utsikten från restaurangen ner mot Naxos.


Creme Brulee med fruktsallad.


Supergod mango sorbet!


Åsså jag då ..

Ljuvliga macarons.

Första gången jag testade dessa blev ett fiasko. Rinniga, nästintill vattnig konstistens. Andre gången blev dom bra, förutom att jag tog ut dom för tidigt och dom sjönk ihop. Sen fick jag slut ägg men bestämde mig för att testa på en tredje gång. Gick ner och handlade och gjorde en smet. Det är egentligen väldigt lätt att göra, eller alltså. Det svåra är ju att få den rätta konstistensen. Veta när man ska ta ut dom så att de inte sjunker ihop. Men tredje gången blev de bra. Inte alls lika höga som jag egentligen ville ha dom, men dom smakade bra. Inte lika sega, men ack den som ger sig. Gjorde iallafall en ljuvlig nutellakräm som jag fyllde dom med, tryckte i mig 10 st efter varann ;p Men macarons är verkligen en konst ;) Även imorgon ska jag ge det ett nytt försök. Jag är tjurig!


Bild från andra försöket, perfekt i konstistensen men så förstörde jag dom med att ta ut dom alldeles för tidigt :/



Kom hem! Jag saknar ju dig!




Åh vad det är trisst att vara ensam hemma! Men åh vad skönt det är på ett sätt! Man behöver vara ifrån varandra lite då och då, sakna och längta efter varandra. Men nu saknar jag bara ♥ Idag åt jag en micropizza, det är inte kul att laga mat till sig själv :/

Lyckligare nu.




Mer bilder från Italien.













 
 

Morotskaka med lime.

En morotskaka och latte var suget igår. En morotskaka går nästan loss på 40 spänn biten och plus en latte till det, nästan 80 spänn. Då köpte jag lite morötter och philadelfiaost bara, blandade ihop en kaka och vips så kände jag att jag hade gjort en bra besparing. Om inte annat så är den här ju faktiskt myyycket godare!





2 ägg
3 dl socker
3 dl rivna morötter (ca 3 morötter)
0,5 dl olivolja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel
1 tsk salt
3 dl mjöl

Frosting

100 g smör
250 g philadelfia
3-4 dl florsocker
rivet limeskal

1. Smöra en form och sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Blanda sen ner de rivna morötterna tillsammans med oljan. 2. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och häll i lite åt gången medans du vispar. 3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50-60 min. Under tiden kakan är i ugnen blandar du alla ingredienser till frostingen och låter stå i kylen under tiden. Sen när kakan är klar och svalnat så lägger du på frostingen och avslutar med rivet limeskal.

Instagram!

När jag inte uppdaterar här, så uppdaterar jag på Instagram. Så tycker ni jag är dålig på att skriva här så kan ni ju alltid följa mig på Instagram! Isabellli heter jag där :-)