Underbara älskade.

Nästan som att mina småsyskon vore mina egna, älskar dom så otroligt mycket. Men Erik är ändå min kille, han blir alltid lika glad när jag kommer förbi och sur när jag far, min fina pojke! Känns alltid i hjärtat att behöva fara. Ska låna han någon dag, ta med han på bio, gå på leksaksaffärer och bara rå om honom.
Min pussglada kille!

Ännu mera shopping.

Var och lunchade med tjejerna idag, passade på att söka en bikini till ikväll då jag bokat poolen, men icket. Kom hem med allt möjligt förutom det såklart :p Var även in och kollade min dator hur det gick. Tyvär är grafikkortet trasig och han tyckte det var mer lönt atr köpa en ny dator och så räddar dom min hårddisk istället, den är prio ett! Alla bilder, minnen och dokument. Happ, ni får nöja er med mina mobilbloggningar ett tag till då.

Shopping i Luleå.

Hemma från en dag i stan med Sandra, blev både mat och shopping. Fick med mig 3 nya jeans, en skjorta och topp. Välbehövlig säger jag bara, har ju trots allt tappat 3 storlekar på jeans. Sen avslutades dagen på coop för att handla mat och massa surr på vägen hem, vi hann nog planera hela sommaren på 40 min ;p

Sugen på tacos, igen.

Käkade tacos i förrgår, men blev tvärsugen på det igen! Just nu ligger jag och slöar lite och vilar upp mig för ett jobbpass. Vill ha söndag och ledigt! För då ska jag på stan och shoppa MASSA jeans, det är planen iallafall. Har typ bara 1-2 som passar. Måste fräscha upp min vår/sommar garderob.

Datorn på reparation.

Nu är då datorn inne på lagning, återställning och back-up. Min dator ska bara ha det allra bästa! Iallafall, hoppas den är färdig innan helgen, börjar bli lite drygt att surfa via mobilen trots att det är smidigt. Har massa viktigt jag måste fixa! Har dessutom massa recept och även en kommande resa till Stockholm att dela med mig av, men mer om det när datorn är tillbaka :)

Fransk nougat.

En ny choklad, undrar hur den smakar! Blir att provsmaka då Sandra kommer över på spel och vin :)

Älskade unge!

Min kille ♥

Världens godaste glass! mmmh.


Andra datorn död!

Då var det dags för Peter's dator att dö (det var bara en tidsfråga). Så det får bli mobilblogg! synd bara, typiskt när man har recept på lager. Tur man har mobilen åtminstone! Håll ut, snart ska vi väl ha dator igen :)

hej hej, hemskt mycket hej!



Såhär såg jag ut i söndags. Söndagar är mina fredagar, måndagar är mina lördagar och tisdag är mina söndagar. Så då kanske ni förstår, blev det en liten utgång. Var till Luleå och shoppade lite nytt och Peter fick bestämma vad jag skulle ha på mig. Såhär blev resultatet! Tröjan är egentligen knallrosa, och ett par skitsnygga jeans som ser lite ut som skinn, läckert.

Lakritsfabriken Ramlösa.

Idag är det söndag, så idag är det en riktig slöar-dag. Smaskar just nu på lite god lakrits och bara njuter!




Kex & chips.

Chipsen har jag redan hunnit smaka, supergoda! Kexen får jag vänta med tills jag har en god bit brie hemma. Dags för en tjejkväll med lite kex och ost tycker jag. Det var ett tag sen! Hmm, men när?



Enklaste och godaste banankakan!

Har googlat som ett tok på en banankaka med liknande ingredienser som en liknande jag gjort på jobbet, hittade en enda! Med prick samma ingredienser, fast inte samma tillvägagångssätt. Tur jag kom ihåg utantill hur jag gjorde den på jobbet då! Garanterat den godaste banankakan jag har smakat. Älskar att baka den här! Den underbara banandoften bara sprider sig genom hela rummet. En ny favorit som är riktigt saftig och god! Till den gjorde jag chokladgrädde.



Receptet är för en form som rymmer 1,5 l. Dubbla receptet så får du en långpanna.

100 g äkta smör
2 bananer
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1. Börja med att blanda alla torra ingredienser tillsammans (vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker). Vispa det rumsvarma smöret med sockret. 2. Ner med äggen och de mosade bananerna. Tillsätt mjölblandningen varvat med mjölken. 3. In i ugnen på 175 grader i 20-25 min.

Min egna glasmaskin.

När jag fyllde år fick jag bla. denna fina glassmaskin av min familj! Dom är helt underbara ♥ Blev hur glad som helst över den här. Måste fara och inhandla så det finns massa glassingredienser hemma, blir nog invigning när jag får "helg".


Vitlöksfylld fläskfile med ruccolaslungad färskpotatis.

Det har vart riktigt gott! En väldigt "lätt" rätt som inte är för tung och maffig. Däremot blev inte snittet så djupt , så det blev för lite vitlöksröra. Men det blev över så jag satte på en stor klick efteråt ;) Det är inte farligt att äta fläskfile som är lite rosa, många är ju livrädda för det. Så länge det inte är rött! En gammal myt som behöver krossas tycker jag. Men köttet blev helt perfekt och smarrigt med tomatsalsa till.





Fläskfilen

1 fläskfile
200 g creme cheese (jag använde mig av en med örter i)
1 vitlöksklyfta
steksnöre

1. Skär ett snitt i fläskfilen. Blanda sen pressad vitlök, creme cheese och lägg i snittet. 2. Ta stektråd och knyt ihop filen, stek lite så att det får fin färg, salta och peppra och in i ugnen på 175 grader i ca 25 min (jag tog ut efter ca 20).

Ruccolapotatis

färskpotatis
ruccola
timjan
citron
olivolja

1. Lägg potatis i en form och häll över rikligt med olivolja. På med några knippen timjan, salta och in i ugnen på 175 grader i 25 min. 2. Hacka ruccolan och sätt det i en skål tillsammans med några droppar citron och olivolja. När potatisen är klar så häller du ner den i skålen och skakar om i "dressingen".

Hemlig påse.

Jobbet skickade med en påse med lite gott och blandat. Kollade igenom den lite snabbt och det såg mycket gott ut! Ska visa sen lite närmare vad den innehåller. Men nu så ska jag sätta igång med middag! Den här middagen tänkte jag egentligen göra igår, men det blev ändrade planer så vi for till Luleå och kollade på den spännande sista matchen. Baka hade jag också tänkt, recept kommer upp här sen.

Vad sägs om vitlöksfylld fläskfile och ruccolaslungad färskpotatis, samt en banankaka till efterätt? Det vattnas i min mun!




Det är jobbigt att vara kort!



Blev visst en outfit bild från igår. Skönt att komma i alla fina jeans igen, däremot börjar alla vara för stora. Och det är inte det enda problemet. Det är så jobbigt att bara vara 1.63 cm och köpa jeans. För det är enormt svårt att hitta par som passar! På de flesta jeansleggingsen kan man inte välja längd och på dessa vanliga jeans hade jag den kortaste längden på. Ändå så korvar dom sig och ser ut som skit. Spelar ingen roll hur mycket man viker upp dom eller försöker trycka ner jeansen i sockarna. Alltid samma jeansproblem. Har ni samma problem? Svinsvårt att hitta ett som sitter någorlunda bra!


Sourcream & Italian cheese.

Ännu en nyhet jag ska få testa på. Det är kul med nyheter! Har däremot inte testat på dessa. Sparar dom tills imorgon kväll, men det låter onekligen gott ut med italiensk ost. Allt med ost är gott! ;) Gjorde ett par farligt goda snittar på jobbet med en getost och creme fraiche röra, man ville inte sluta äta! Ost och creme fraiche är magiskt ihop.


Jagar och lagar.

När jag fyllde år fick jag ännu en av Morberg's böcker till min samling. Enlig mig själv så är han en riktig konstnär när det kommer till husmanskost och så mycket mer. Antingen så hatar man honom, eller älskar han. Jag gillar hans stil, medans andra hatar att han doppar fingret i grytan. Han än grym på det han gör! 


Tänk att få tillbringa en dag i köket med honom, vilken dröm ..

Grattis till mig själv då!

Idag blir jag 23 år, 23 ÅR! Känns som det var nyss jag fyllde 18 och sprang på krogen som ett tok. Nu får jag det där roliga orangea kuvertet i posten som påminner mig om pensionen. Är jag vuxen nu? När räknas man som vuxen egentligen? Är det när man fått barn? Jag känner mig som 16 iallafall. Okej, jag fyller bara 17 säger vi.

Min födelsedag kommer jag att fira på jobbet. Så tårtan åker med dit. Igårkväll bakade jag bottnarna till en marängtårta. Maräng är ju lite tjurigt att göra dagen innan. Eller alltså, att göra tårtan färdigt. För då smälter bara marängen ihop med grädden och det blir bara en sötslisk tårta. Men idag har jag byggt ihop den! 




Såhär blev resultatet. Blev nästan en repris på förra årets, förutom att denna gång blev det en med maräng.