Banan och kokosplättar.

Kokosplättar är ju ett bra alterntiv om man vill äta lite nyttigare. Speciellt för mig som tränar och har tagit tag i min kost. Men jag hade lite bananer som höll på att bli dåliga så det fick bli en kombo. Jag tyckte de var supersmarriga! Med lönnsirap och blåbär från höstens skörd :-)

Ett tips: Ett järn för småplättar blir bäst att steka i.

(Receptet är på ungefärliga mått då jag alltid höftar)


2 dl kokosflingor
2 bananer
4 ägg
ca 2 dl grädde
1/2 tsk salt

1. Mixa kokosflingorna så det blir till ett mjöl. Sen mosar du banaerna till en slät massa. 2. Vispa ner resten av ingredienserna till en smet.


Kommentarer
Postat av: Bea

Hmm. Är du säker på att de blir så nyttiga?
Jag räknade lite på ditt recept och om du åt alla plättar själv så gick den måltiden på 1980kcal, vilket är mer än vad en kvinna behöver på en hel dag och om man ska vara krass så är hälften även för mycket för en portion mat...
Säg att du hade lite drygt 3 msk lönnsirap så var det = 150kcal
2 dl grädde=700 kcal
2 bananer= 200 kcal
2 dl kokosflingor = 600 kcal
4 ägg = 280 kcal
En tanke bara

Svar: Jag åt bara hälften av dom där, dessutom var det småa plättar. Dessutom blir det alltid några "test plättar" som man får kasta i början (som du säkert vet), och hälften av plättsmeten blev kvar, den åkte i soporna för rädsla att den skulle bli dålig till dagen efter. Så jag anser inte det som onyttigt! Men trevligt att du räknade ut! Ska hädanefter på varje maträtt jag lägger ut förklara exakt hur mycket jag äter och hur mycket som sparas/kastas. Och för att förklara igen, all annan mat jag tagit bild på så har jag inte ätit upp allt. Jag gör ett snyggt upplägg för det blir mycket roligare bilder att lägga upp.
mycookingheart.blogg.se

2013-02-05 @ 11:30:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback