Daimkladdkaka.
Det här receptet ser supergott ut! Kladdigt och chokladigt, som det ska vara ;) Receptet hittade jag hos Bakfnatt som i sig har hittat det hos Min Goda Sida :) Det här är något jag måste testa göra!
Kladdkaka
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör
Kokosflingor
Daimgrädde
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 msk kakao
2 dubbeldaim
Garnering
Riven mörk choklad
Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd sedan ner det i ägg- och sockerblandningen. Smält smöret och rör ner det i smeten. Smörj en form, 24 cm i diameter, och bröa den med kokosflingor. Häll smeten formen och grädda i mitten av ugnen, 150 grader, ca 35 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden tills den får mjuka toppar. Sikta ner florsocker och kakao och rör om. Hacka daimen grovt och rör ner i grädden.
Pudra florsocker på den kalla kladdkakan. Fördela daimgrädden ovanpå och garnerna med riven mörk choklad.
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör
Kokosflingor
Daimgrädde
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 msk kakao
2 dubbeldaim
Garnering
Riven mörk choklad
Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd sedan ner det i ägg- och sockerblandningen. Smält smöret och rör ner det i smeten. Smörj en form, 24 cm i diameter, och bröa den med kokosflingor. Häll smeten formen och grädda i mitten av ugnen, 150 grader, ca 35 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden tills den får mjuka toppar. Sikta ner florsocker och kakao och rör om. Hacka daimen grovt och rör ner i grädden.
Pudra florsocker på den kalla kladdkakan. Fördela daimgrädden ovanpå och garnerna med riven mörk choklad.
Kommentarer
Postat av: vonskareng
goooooooooott! synd bara att daim inte är för oss veggisar! =/
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik
Det ser verkligene löjligt gott ut - MUMS! Tack för inspirationen <3
Trackback