Det kommer mera ;)

Jobbet har fått mig att inse hur praktiskt det är med en mortel. Inte bara maten blir godare av hela kryddor utan den går att använda till så mycket mer. Tomten, jag har varit skitsnäll iår! ;) Dessa kommer från Bagaren och Kocken.



Hemmagjorda hamburgare.

I fredags när jag slutade så överraskade Peter mig med fläskfile, pepparsås och en god sallad. I lördags briljerade han ännu en gång och gjorde hemmagjorda hamburgare. Vad jag älskar den karln alltså! Först trodde jag att han hade gjort något, men icket. Vilken stjärna! Behöver jag säga att han ligger ganska mycket på plus? Han kan om han vill :)




Pepparkaksbak med lillebror.

Idag har familjen hälsat på. Så jag passade på att underhålla Erik med att baka pepparkakor. I början var det lite svårt att förstå, han trodde att det bara var leksaksdeg och tyckte det mest var konstigt när jag åt av den. Men sen blev det riktigt kul att trycka ut alla :) Han ville ha med pepparkakorna till sig så självklart fick han det. Han var nog lite stolt över sina egengjorda pepparkakor.


Säljes!

Då var det dags att sälja min kamera, Canon EOS 450d. Den är i mycket fint skick, 1 år gammal och det är kvar 1 år på garantin. Två stycken objektiv medföljer, 18-55mm och Canon EF 50MM 1.8 II. Även ett stativ skickar jag med. Är du intresserad? Maila mig, [email protected] för mer info.






Den godaste banana spliten.

Idag har vi gått på skyltsöndag. Köpte med mig massa mjukbröd, en ljushållare och en flaska glögg som jag dessutom har gjort på jobbet. Mycket god glögg som smakade enbär! Ikväll har jag haft ont i skallen nästan hela kvällen, huvudet har bara bankat och bankat. Tröstade mig trots allt med den godaste versionen av banan split. Banan, gammeldags vanilj, maränger och smält mjölkchoklad ;)


Tagliatelle med en krämig laxbädd.



400 g lax
50 g philadelfiaost
50 g creme fraiche
1 liten skvätt matgrädde
2 vilöksklyftor
några droppar citron
örter (gräslök, basilika & persilja)

Stek upp laxen med salt, peppar, öterna och vitlöken. Blanda ner fraichen och färskosten, låt det koka upp och tillsätt några droppar citron och ev. lite matgrädde för att spä ut. Servera på nykokt pasta!

Jobb och recept.

I helgen har jag jobbat. Och som jag har jobbat! På fredagen så jobbade jag 18 timmar i sträck, sov 6 timmar och dagen efter jobbade jag 20 timmar i sträck. Så behöver jag säga att det har varit skönt att vara ledig? Jag har varit så trött de här två dagarna och typ sovit mestadels. Och ett glas vin blev det även i söndags, välbehövligt ;) Har lite recept på lager nu som jag missat att lägga upp. Senare idag kommer ett recept som min fina sambo har gjort. Det blev så gott så jag tycker att det skulle få komma upp här.


Önskelista.

Det är ju jul snart så då kan jag ju passa på att lägga upp min önskelista. Skulle klarar mig fint utan massa prylar, men alltid kul att önska sig grejer, och det får man ju :) Fast det är klart, får jag något så klagar jag inte ;-)



1. Presentkort på Cervera så att jag kan köpa nytt porslin. 2. Ett ordentligt knivset till jobb/privat från tex Global, Kyocera eller Kai. 3. Taklampa till vardagsrummet, den här från Ellos. 5. En ny plattång då min inte funkar längre, den här från Eleven.se. 4. Lite serier går alltid. Första säsongen av 90210, The Vampire Diaries och Glee tex. 6. Presentkort på Ikea. 7. Nya sängkläder, dessa från H&M. 8. En kompaktkamera från Canon, denna från Netonnet.se

Rabattkod hos Upbrand.

Jag vill tips er om sidan Upbrand. Där fick jag ju min fina sminpalett. Nu har dom ett superpris på bara 199:- istället för 299:- som den kostade tidigare och dessutom en rabattkod har jag som jag tänkte dela med mig av. Ange rabattkoden "blogg15" så får ni 15% när ni beställer därifrån. Och varför inte denna fina palett som jag nyligen fick hem ifrån dom? Är supernöjd över den! Rabattkoden är giltig tom 28 november.



Photoshop & skrivar projekt.

Nu har jag premiär testat skrivaren. Och jag är mycket nöjd! Däremot hoppas jag alltid till lika mycket så fort den slår ut luckan. Jag ska nu äntligen få sätta igång att göra egna tavlor som jag så länge har velat. Detta är bara en test på en som jag har gjort för längesen. Sen ska jag sitta och göra massa andra. Men mer om det sen! Nu kom det ett icke mat-relaterat inlägg, fast på ett sätt så kommer det ju att bli matrelaterat :)


Ett helt skrattfyllt och underbart år ♥

Idag är det min och Peter's årsdag. Ett helt år har jag fått vara tillsammans med denna underbara kille, och det finns ingen lyckligare än jag. Och jag ser framemot många år tillsammans, detta är bara början på något helt fantastiskt ♥

Och idag är det inte jag som lagar maten, jag får fint sitta ner och titta på och dessutom fick jag välja bio och platser. Bara att han lagar mat är kors i taket, så just nu är jag överlycklig. Immortals blir det på bio!





Frånvarande.

Ja, ni har nog upptäckt min frånvaro här. Och en ännu längre frånvaro i min andra blogg. Men det ska det bli ändring på snart. Peter's dator kom lägligt tillbaka från lagningen då min kraschade så nu ska det bli bättre updatering. Det är mycket jobb också. Imorgon ska jag jobba 14 timmar med en timmas mellanrum, ja det blir tufft. Men det är så skönt att ha gått från att göra ingenting till att jobba hela tiden, än så länge trivs jag med det jättebra. Har alltid varit sån att när jag jobbar, så jobbar jag. Ingen frånvaro brukar det vara på mig, är riktigt ordentlig att vara och jobba mycket, och låånga timmar. Oj, nu skröt jag massor. Så osvenskt, men fasiken så nöjd jag är. Och lycklig!

Nä, nu ska jag ta mig och se en film med Limpan och sen sova. Är ju en dag imorgon också!

Datorproblem.

Min dator kraschade inatt, så det blir inte så mycket updates, så ni vet. Måste kolla om någon vet hur jag enkelt kan lösa det eller om jag helt enkelt är tvungen att skicka in den på lagning. Vill inte skicka in den. Då kanske allting jag har på datorn försvinner. Alla viktiga dokument, bilder och minnen.


Pizzakväll med bästa.

Igår blev det lite lättare matlagning, bara lägga på lite topping och sen in i ugnen några minuter, klart! Prosciutto, mozzarella och tomat på pizzan är en favorit. Och såklart en tomat & mozzarellasallad till ;)




Jag gjorde småpizzor och Peter gjorde en hjärtpizza, manligt ;)







En skrivare, kopiator och scanner i ett.

Nu är många vuxenpoäng samlade. Men nu är den äntligen här hos oss! Så jobbigt varenda gång man behöver ett papper utskrivet så är det knappt någon man känner som har en skrivare. Hur bra som helst! Har länge velat pyssla med att göra egna tavlor och skriva ut bilder. Jag får aldrig tummen ur röven för att skicka bilder på framkallning, tycker det bara är jobbigt att välja ut vissa foton. Nu kan jag köpa fotopapper och skriva ut exakt de bilderna jag själv vill ha, så roligt! Den här och jag kommer att ha mycket kul tillsammans, och färgpatroner följde med. Men jag måste nog köpa extra färgpatroner så det finns, just in case ;)

Nu kan jag dessutom börja med en egen receptbok, skriva ut och göra till en bok. Roligt! Då finns den kvar till mina barn.




Fläskfile med banan.

Har fått ett recept från en anonym som jag ville dela med mig av. Aldrig testat på en fläskfile gryta med banan, men det är garanterat värt att prova. Lät riktigt smarrigt! Enligt anonym är det iallalfall det godaste receptet på fläskfile :) 


Det godaste receptet jag vet med fläskfilé är det här!
1 fläskfilé (ca 500 g)
2 bananer
1 purjolök
2-2½ dl Grädde (beror på hur tjock du vill ha såsen)
1½-2 msk Curry
3 msk Mjöl
1 Buljongtärning (kött)
3 dl Vatten
Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem lätt, salta & peppra.
Fräs margarin & curry i en kastrull och vispa sedan i vetemjölet. Häll i vatten och fortsätt vispa. Smula ned buljongtärningen och tillsätt grädden som bara ska bli varm (ska inte koka).
Skär bananer och purjolök i skivor. Lägg fläskfilén i en smord ugnssäker form, lägg på banan och purjolök och häll över såsen. Mitten av ugnen, 15-20 minuter i 250 grader.
Servera med klyftpotatis och sallad! :)

1 fläskfilé (ca 500 g)
2 bananer
1 purjolök
2-2½ dl Grädde (beror på hur tjock du vill ha såsen)
1½-2 msk Curry
3 msk Mjöl
1 Buljongtärning (kött)
3 dl Vatten

Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem lätt, salta & peppra. Fräs margarin & curry i en kastrull och vispa sedan i vetemjölet. Häll i vatten och fortsätt vispa. Smula ned buljongtärningen och tillsätt grädden som bara ska bli varm (ska inte koka).

Skär bananer och purjolök i skivor. Lägg fläskfilén i en smord ugnssäker form, lägg på banan och purjolök och häll över såsen. Mitten av ugnen, 15-20 minuter i 250 grader.

Servera med klyftpotatis och sallad! :)

Daimkladdkaka.

Det här receptet ser supergott ut! Kladdigt och chokladigt, som det ska vara ;) Receptet hittade jag hos Bakfnatt som i sig har hittat det hos Min Goda Sida :) Det här är något jag måste testa göra!

Kladdkaka
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör
Kokosflingor
Daimgrädde
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 msk kakao
2 dubbeldaim
Garnering
Riven mörk choklad
Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd sedan ner det i ägg- och sockerblandningen. Smält smöret och rör ner det i smeten. Smörj en form, 24 cm i diameter, och bröa den med kokosflingor. Häll smeten formen och grädda i mitten av ugnen, 150 grader, ca 35 minuter. Låt kallna.
Vispa grädden tills den får mjuka toppar. Sikta ner florsocker och kakao och rör om. Hacka daimen grovt och rör ner i grädden.
Pudra florsocker på den kalla kladdkakan. Fördela daimgrädden ovanpå och garnerna med riven mörk choklad.

Bild från Bakfnatt.

Kladdkaka
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g smör
Kokosflingor

Daimgrädde
3 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 msk kakao
2 dubbeldaim
Garnering
Riven mörk choklad

Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd sedan ner det i ägg- och sockerblandningen. Smält smöret och rör ner det i smeten. Smörj en form, 24 cm i diameter, och bröa den med kokosflingor. Häll smeten formen och grädda i mitten av ugnen, 150 grader, ca 35 minuter. Låt kallna.

Vispa grädden tills den får mjuka toppar. Sikta ner florsocker och kakao och rör om. Hacka daimen grovt och rör ner i grädden.

Pudra florsocker på den kalla kladdkakan. Fördela daimgrädden ovanpå och garnerna med riven mörk choklad.

Jobb och recept tips.

Idag hoppade jag in på jobb och jag är så glad att jag får jobba. Och på ett så fint ställe med trevliga arbetskamrater! Idag har jag fått smaka på en riktigt, riktigt god fiskgryta och morotsbröd till det. Ska fråga efter recept imorgon!

Iallafall, kommer att jobba resten av veckan och det kommer att bli dåligt med recept här. Så därför tänkte jag lägga in andra bloggares recept och tipsa om dom här. Bra ide va? Då får ni se andras smarriga recept också.

Vill ni tipsa om någon annans recept eller något som ni själv kanske lagat? Skicka en länk till inlägget i en kommentar så kommer jag att publicera era recept och länka till eran blogg. Det går också bra att maila för er som vill, [email protected].