Snyggaste Hackman!

Dom hade 30% på allting inne på 2 Rum & kök. Så då slog jag inte bara till på en kastrull, utan även ett mått. 


För snygg för att stå emot ..

Denna var ju så snygg! klick.


Från Modekungen.

Lätt den godaste chokladen .. någonsin.



Men förutom Åre så är Lindt och Marabou några klassiska choklad favoriter. Finns säkert några fler. Men det är de vanligaste som jag köper, när jag väl köper choklad. Vad har ni för favoriter?

Underbara dagar.

Bara njuter medans solen är framme. Idag har jag på mig långklänning, så skönt. Nu inväntar jag tjejerna för choklad och jordgubbar. Frågan är bara vart damerna håller hus! Nu dök Matilda upp iallafall.







Syrlig & snabb cheesecake.

Hittade philadelfiaost som höll på att gå ut. Även hallon och digestive kex. Det fick bli en enkel och snabb version av cheesecake. Avslutade med lite rivet citron skal som gjorde susen! Hade helst gärna tillsatt lite kesella, men jag hade creme fraiche hemma och det funkade lika fint. Tillsatte lite flor/vaniljsocker bara.



2 port
100 g philadelfiaost
1 rågad matsked creme fraiche
2 tsk florsocker
1 tsk vaniljsocker
hallon
citron skal

1. Vispa ihop alla ingredienser till en inte allt för tjock smet. Variera med krossad digestive, smet, hallon, digestive, smet, ja ni fattar. I en kopp, eller vadsomhelst. Lägg dig raklång i soffan och njut!

Milo's dop.

I lördags var vi bjudna till Milo's dop. Han är så otroligt söt den där lilla knodden. En riktig charmis! Fick även träffa alla fina vänner och surra med dom. Har saknat alla så himla mycket. Fast jag ska ju till Älvsbyn snart, den 2 juni är det ju crousing ;)




En flörtig liten Minnah som leker med sin mammas halsband. Sockerdocka!





Alla bilder är tagna med mobilen.

Krämig tomatfylld tortellini med prosciutto.

Tyvär har jag velat göra egen pasta länge, men det får bli en annan gång då jag har de rätta redskapen. Hittade en färsk tortellini på affären som var fylld med tomat och mozzarella, den var smarrig. Men vad skulle jag äta till då? Tänkte först kyckling, typ Alfredo. Men det fick vara. Prosciutto var jag sugen på, det skulle nog passa till. Och så rätt jag hade! Väldigt enkelt och den här rätten tar bara 5, max 10 min att snickra ihop.



2 port
1 paket fylld tortellini (färsk)
0,5 dl grädde
1 dl ostsås
hackad persilja
prosciutto
cocktailtomater
parmesan

1. Börja med att koka upp tortellinin (3 min). Under tiden kokar du ihop grädden, ostsåsen och den hackade persiljan. Avsluta med salt och peppar. 2. Ner med tortellinin i såsen och på med coktailtomater, prosciutto och avsluta med att hyvla parmesan.

Projekt: Brudkista.

En brudkista står nu och pryder vårat vardagsrum. Imorgon ska jag börja slipa bort färgen och eventuellt måla den, om det hinns med. I övrigt så har vi en städar söndag. Tvättat bort flera maskiner. Och som ni ser på bilden så har inte soffan några kuddar, det är för att vi har tvättat klädseln. Sen hade vi tänkt att handla lite, tänkte fixa fylld tortellini till dagens middag. Och så hade jag hemma lite philadelfiaost och hallon, kanske fixar ihop något smarrigt till kvällsmyset.


Oj, hade jag en blogg?

Den har visst råkas glömmas bort ett bra tag. Återkommer! haha.

Daimrutor.

För ca 2-3 veckor sen så bakade jag en kaka som jag glömt att lägga upp. En väldigt söt kaka, men jag brukar minska på sockret i glasyren för att daimen gör den tillräckligt söt. Var dock noga med att använda en tjockbottnad kastrull då du gör glasyren, för annars får du inte göra annat än att röra om ;)


(Arkivbild från min gamla blogg)

Ingredienser
4 ägg
6 dl socker
2 dl ljummet vatten
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Smörkräm:
250 g smör
4 dl socker
3 st äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker
3 dubbeldaim
Gör såhär:
Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen.
Smörkrämen:
Börja inte tillaga den innan botten har svalnat. Blanda alla ingredienserna ( förutom dajmen) i en tjockbottnad kastrull. Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är varm. Strö över dajmen som du finhackat. Skär kakan i bitar när den har svalnat.

4 ägg
6 dl socker
2 dl ljummet vatten
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver

Smörkräm
250 g smör
4 dl socker
3 st äggulor
2 1/2 tsk vaniljsocker
3 dubbeldaim



Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen.

Smörkrämen
Börja inte tillaga den innan botten har svalnat. Blanda alla ingredienserna (förutom daimen) i en tjockbottnad kastrull. Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är varm. Strö över dajmen som du finhackat. Skär kakan i bitar när den har svalnat.

Ni bestämmer!

Jag har lite brist på fantasi nu när det kommer till matlagning. Ge mig gärna några tips vad för typ av mat ni vill se här på bloggen. Lättlagat, enkla matlagningstips, grilltips, långkok, storkok, sommarmat, kyckling, kött, såser, alá carte, vegetariskt, fisk, gratäng, bröd, mousse, långpanna eller något annat sött. Ja, vad som helst egentligen! Känner att jag stannat av i fantasin. Därför vore ni jättegulliga om ni berättade vad ni vill se mer av. Så jag hoppas att jag får förslag av er :) ♥



Royal Blue Jeans.

Droppade in nya jeans igår, de är lite mörkare än vad det visar på bilden. Men samma blå ton! Älskart!

Säljes!

Beställde ett par jeanshorts som var för små, alltså oanvända. Och innan jag skickar tillbaka dom tänkte jag passa på och kolla om någon är intresserade av att köpa dessa. Från Cheap Monday i strl 27. Är du intresserad? Då kan du nå mig på mailen ([email protected]).


Bilderna lånade av Nelly.

Glassfrossa!

Först var tanken mjukglass. Sen blev det ett glasspaket, sen massa såser, ytterligare ett glasspaket, våfflor och ytterligare två glasspaket. Ja, det råkade visst bli en hel del glass. Kunde inte bara välja en sort! Sen frågade jag Peter varför vi köpte så mycket glass när vi har en glassmaskin redan? Haha. Hur ska vi hinna äta upp alla glass? Eller jag har svaret på det, PETER!


Dålig, yr och ont i bröstet.

Lite dåligt med updates, men jag har faktiskt haft fullt upp hela veckan. Och då jag inte har haft fullt upp så har jag faktiskt mått skit. Hela veckan har jag varit lite illamående, yr och ont i bröstet. Inte riktigt min vecka .. I lördags var det värst men har klarat mig under de lediga dagarna, så det tackar jag kroppen för. 

Ska börja fixa mig iordning nu, för bara om ett litet tag ska vi på visning! Lovar bättre updates i veckan!


En bild på min nya virkade blus som inhandlades för några veckor sen. Hittade den nyss, den låg fortfarande i shoppingpåsen, haha.

Soffdrömmar.

Eftersom vårat vardagsrum har en konstig (men ack så öppen och härlig) planlösning. Så går det inte att ha vilken soffa som helst. Det går ju, men då täcker den balkongdörren. Och bara för att jag vill ha en större soffa så går det ju inte, men drömma kan man ju allt göra. Någon av dessa vill jag ha då vi den dagen flyttar till större!








Alla soffor är från Antnäs Möbler.

Bäst på fest!

Juste, förrförra helgen så lagade jag och Matilda lite romantisk dinner. Sen kom grabbarna och Hurttan, då drog festen igång på riktigt. Matilda la upp dessa idag så jag passade på att sno några, hade ju själv ingen kamera med mig för en gångs skull ;)


Snyggingen herself.


Killarna visar hur man får ragg på dansgolvet.


Erik, Joel och Hurttan.


Och så var ju även jag där.

Vackra Melodia glas.

Under GastroNord så hann jag kika på sånna oändliga mängder vackra glas och porslin serier. Stannade vid ett bås och hittade glas ur en serie som heter "Diamant". Dom har inte kommit in ännu, men skulle komma in senare. Och endast 18 kr st skulle dom kosta. Väldigt likt de här vinglasen. Visst är det här en riktigt fin serie? Skulle lätt kunna köpa dom, men jag väntar ivrigt på den andra serien, då ska ni få se på några fina glas.



Dessa finns att köpa här. Kolla in sidan! Finns massa annat fint porslin till  RIKTIGT BRA priser, jag lovar.

Världens godaste äppelkaka!

Äppelpaj är inte min melodi, men denna äppelkaka alltså. Den är helt amazing! Med vaniljsås i kakan, och såklart massa på sidan om ;) Gudomligt god och enkel kaka. Man behöver inte göra vaniljkrämen om man inte vill, går minst lika bra att använda färdig vaniljkräm.





Botten och täcke:
4½ dl vetemjöl (eller drygt)
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
175 g smör
2 ägg
Vaniljkräm:
1½ dl mjölk
1½ dl grädde
1 äggula
2 msk knappt maizenastärkelse
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 äpplen
Blanda ihop alla ingredienserna till degen. Tryck ut drygt hälften av degen i botten av en form med löstagbar kant (ca 24 cm) så att botten täcks och det blir en kant på 1 - 2 cm upp på sidorna. Sätt in formen och resten av degen i kylen.
Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen, utom vaniljsockret, i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Låt krämen svalna och rör sen i vaniljsockret. Skala och kärna ur äpplena och skär i tunna skivor/klyftor. Bred ut krämen i formen och lägg äppleskivorna i cirklar runt så att krämen täcks.
Rulla resten av degen till fingertjocka rullar och lägg dem i ett rutmönster över äpplena. (Som ni ser på bilden så gjorde jag lite för tjocka rullar så det bidde inget snyggt mönster idag).Strö över lite kanel över kakan innan den gräddas.Kakan ska gräddas i nedersta delen av ugnen i 200 grader i 35 minuter.
Botten och täcke

3 äpplen
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
175 g smör
2 ägg

Vaniljkräm

1½ dl mjölk
1½ dl grädde
1 äggula
2 msk knappt maizenastärkelse
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Blanda ihop alla ingredienserna till degen. Tryck ut drygt hälften av degen i botten av en form med löstagbar kant (ca 24 cm) så att botten täcks och det blir en kant på 1 - 2 cm upp på sidorna. Sätt in formen och resten av degen i kylen.

Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen, utom vaniljsockret, i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Låt krämen svalna och rör sen i vaniljsockret. Skala och kärna ur äpplena och skär i tunna skivor/klyftor. Bred ut krämen i formen och lägg äppleskivorna i cirklar runt så att krämen täcks.

Rulla resten av degen till fingertjocka rullar och lägg dem i ett rutmönster över äpplena. (Som ni ser på bilden så gjorde jag lite för tjocka rullar så det blev inget snyggt mönster idag) .Strö över lite kanel över kakan innan den gräddas. Kakan ska gräddas i nedersta delen av ugnen i 200 grader i 35 minuter.