Måndagslyxar (igen).

Måndagar har som blivit våran tradition att gå ut och äta och lyxa till det lite extra, utan att egentligen tänka på det. Det var i måndags jag kom på att det är 3dje måndagen i rad som vi är ute och äter gott. Denna gång var vi på Allstar i Luleå och åt en gudomligt bra 3 rätters. Nu får det däremot bli minskning på denna dyra lyx, vi håller ju på att spara pengar till en sak, hihi ;)

Känns också som jag ligger back med alla inlägg. Recept och bilder på lager, men dom kommer nästan upp en vecka försenat. Ska försöka bli bättre på att updatera eftersom.


Allstar Garlic Bread.

Pasta Alfredo (testa den! gudomligt god).


All American Pancakes.

Shoppingstopp! eller .....

Ja, jag har nyss beställt världens snyggaste (men ack så dyra) Jeffrey Campbell. Dock har dom inte kommit än? Eller iof, har inte hunnit kika i brevlådan, avin ligger säkert där. Hursomhelst, jag var bara tvungen när jag såg dessa skönheter. Har lovat mig själv att inte shoppa mer på ett tag. Men jag var bara tvungen, fingrarna trillade över tangenterna och hipps vipps blev det order. Vettefasiken hur det gick till! 


Love them! Snyggt till långklänningen med ett par höga & klumpiga skor. Bild lånad från Nelly.

Några bilder från Stockholm, GastroNord och Vinordic.

Blev inte så många bilder från själva mässan och resan. Men några mobilbilder lyckades jag knäppa ändå.

Innan avgång på flygplatsen.


Utanför de gigantiska hallarna.






Styckning live.


Mannerström in action. Fick provsmaka hans goda skinkrullad. Bara så ni vet, han doppar också fingret i grytan alá Per Morberg ;)


Kopparbergs inne på Vinordic.


En hel del provsmakande blev det, testade en så otroligt god hallon/lakrits spritsort.






Champagnebaren där vi hängde en hel del.


Ostron premiär både för mig och Amanda.






Jag och min lilla skorv.

Som inte är en plutt längre. Min stora kille! Får bara ta kort på han om jag är med på bilden. Ibland luras jag och säger att jag ska fota en av hans leksaker. Då kommer han med på bild ;) Även en pose kan han bjuda på. Han tillrättavisade mig också för ett tag sen.

Jag: Vilken fin liten hamster du har fått!
Erik: Nej Bella, det är faktiskt en guldhamster.

Klart det är en guldhamster, dumma mig ;)




Var själv på stan med Erik och skulle köpa leksaker. Självklart är det bara Bilar som gäller ...


Erik ville att Matilda skulle visa en bild på en dumper. Hur fasiken vet ungen vad en dumper är? Hon hade dock ingen, men massa traktorer och annat fick han se.


Tidsinställt.

Just nu sitter jag på flyget till Stockholm. Kommer att bli en och en halv intensiv dag på Gastronord och Vinordic mässan. Massor att se! Sen på torsdag när vi kommer hem så går vi direkt till jobbet och kör på. Så det blir lite dålig uppdatering!

Supersmarriga rocky roades.

Blev tvärsugen på Rocky Road's. Tyvär säljs det ju inte så mycket juleskum, klart godast i rocky road. Men hade ju massa härliga minimarshmallows i härliga färger, så de funkade lika bra. Sega, knapriga, salta och chokladiga. Perfekta rockysar!




Receptet hittar du här!

Lördags outfit.

Även om det nu ska handla mest om mat tycker jag det är kul att variera lite. De senaste gångerna jag la upp en så var det uppskattat. Så här kommer en till! D.s. Ska också fixa designen lite, någon tyckte det var för "inzoomat". Det är ju lite meningen att man bara ska se själva headern och sen kunna bläddra ner. Men ska lösa det på ett bättre sätt :-)


Halsband - Gina Tricot
Blus - Vero Moda
Jeansväst - Gina Tricot

Bygger om.

Gjorde snabbt om en liten deisgn. Äntligen har photoshop inspirationen, och äntligen lyckades jag installera rätt photoshop. Nu ska jag sätta igång med en kompis design också! Nu när väl inspirationen finns ...


Vad tycker ni hitills? Ser ni inte designen, tryck på F5.

Måndagslyx på 1906.

Matilda började surra igår om att dom skulle ut och käka. Själv hade jag ingen minsta lust att komma hem och börja med matlagning, bara tanken att förbereda, laga, diska, plocka bort, lockade inte alls. Så det fick bli lite 3-rätters lyx på 1906. Fick ingen bild på förrätten dock, blev ostgratinerade vitlöksbröd med aioli. Mätta och belåtna var vi båda. Och skönt att bara kunna komma hem och lägga sig i soffan utan minsta tanken på att fixa uti disken (för den gjorde ju karln, hehe. jag bjöd ju trots allt på käket)




Grillad pepparrullad oxfile med tre peppar-färskost och färska pommes frites.


Smördegsinbakad västerbottensost med varm hjortronmylta och vaniljglass.


Retro mönstrat från Hackman.



Jag har hittat en underbar sommar serie från Hackman. Är helt förälskad i retro mönstret! Skulle gärna byta ut mina tråkiga plåtkastruller. Finns att köpa här hos Mästerkocken!

Fredags utfit.

I fredags gick jag ut med tjejerna, ren impuls. Det var kul, men var det värt det dagen efter? Det är det aldrig. 


En kopp choklad värmer gott!

Eftersom det ser ut som att vintern är tillbaka och att den här jäkla snön aldrig vill försvinna, så värmde jag igår min kropp med en riktigt varm och god kopp (eller snarare glas då) choklad. Med grädde och massa marshmallows. Resterande marshmallows ska jag baka något gott med. Har ni något tips?


OLW - Taste of America.

Idag är det söndag, min frossardag. Blev lite vin igår, så då måste man ju få frossa idag ;) Vad passar bättre än OLW's nya "Taste of America" chips? 




New York Baked Potato and Sourcream:
Supersmarriga! Man känner verkligen den bakade potatisen. Lagom sälta och garanterat supergoda att dippa i något. Eller typ bara creme fraiche, mums. 4 av 5 tummar!


Texas Grilled Cheese and Onion: Thumbs up! Den här sorten blev min favorit. Smakade grillad ost, den här var smaskens. Det blev ett svårt val men vinnaren för mig blev den här. 5 av 5 tummar!

IB Laursen.

En massa grejer från IB Laursen har jag fått av min fina, fina mamma. Finns så mycket mer jag vill ha! Men nu börjar samlingen att kännas ganska komplett. Trots att man aldrig kan få för mycket av IB Laursen.


Jeffrey Campbell Lite Shoes.

Har bestämt mig för ett par Jeffrey Campbell, men nu när jag väl hade tänkt att beställa så finns de ingenstans. De är typ slut överallt! Någon som har en aning vart de kan finnas kvar i strl37-38? De måste vara i skinn, och jag vill ha dom nu!

Bild lånad från Nelly.

Random bilder från Nexusen.


Cheferna bjöd på sushiafton!


Var till Luleå med PJ och åt det godaste på donken. Shoppade även en massa.


Var trött efter en impulssväng till Njoka och på besök hos mamma och de små. Puss Erik ♥


Jag och mina grabbar ♥


Var på Allstar med Sandra, åt världens godaste pasta och drack världens godaste milkshake.


Badade och bastade i källaren med tjejerna.









Umgåtts massa med Hurttan och Skruttan.

Knäckig hallonpaj.

Jag vet inte om jag var för trött när jag gjorde den här. Men på något sätt så lyckades jag ha i dubbelt med smör!? Något galet blev det iallafall med smöret. Eller så var det för att jag hade slut på margarin och körde på flytande margarin?  Den var inte klar efter 20 min, hade nog i den i 35 min. Den blev iaf god, jättegod enligt Peter. Men han äter ju allt han, så han kan man inte lita på .. Och då tror jag absolut att den blir lika god enligt originalreceptet. Mmmh, med ett knäckigt lager från sirapen och med de varma hallonen till vaniljsås, mums. Jag gillar inte bärpajer så värst, men den här och blåbärspajen som jag tidigare gjort, fantastico!



ca 250 gram hallon (man kan förstås använda andra bär eller frukter om man vill)
200 g margarin
1 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl sirap
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk eller grädde
300 g hallon
200 g margarin
1 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl sirap
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk eller grädde

Täck botten på en pajform med hallon. Pajformen behöver inte smörjas. Smält margarinet och rör samman alla ingredienserna. Häll sedan smeten ovanpå bären. Ställ pajen i mitten av ugnen i ca 20 min i 170°.Servera med glass eller vaniljsås.

Marabou Choco Moment.

Nya kakor igen, denna gång från Marabou. Smakar som kexchoklad fast mer chokladsmak.


Bild lånad av Lajna

GastroNord & Vinordic.

Sen 1-2 månader sen fick jag veta att våra chefer har bokat en resa för oss som jobbar. Nämligen till Älvsjö på GastroNord och Vinordic mässan. Jag ser så framemot den här resan! GastroNord är norra Europas största fackmässa för hotell, restaurang och storkök. Vilken upplevelse det kommer att bli! Har hört talas om den här mässan men trodde aldrig jag själv skulle ha chansen att fara på den. Den 24 april sticker vi! Jippie! Oj vad jag ska äta, smaka, njuta, suga i mig information som en svamp och bara må.

Någon annan från södra Sverige som kanske ska dit?


Beurre Blanc.

En enkel potatiskaka (recept: här), lite ugnsstekt lax och en smarrig beurre blanc sås fick stå för gårdagens middag. Enkelt och bra! Såsen är det enda jobbet. Den är supergod, men den får ALDRIG någonsin börja koka (förutom när vinet reduceras), annars skär den sig. Och röra, röra, röra, ner med smör, röra, röra. Men god är den, och enkla ingredienser!



Smörsås (Beurre blanc)

2 dl vin
1 charlottenlök
ca 150-200g smör

1. Hacka löken och ner i kastrullen med vinet. Låt hälften reducera bort. Sen tar du bort kastrullen från plattan och häller i lite redning. Ta en stor smörklick i vinet. Rör om hela tiden! Sen fortsätter du så med med smör tills såsen fått den önskade smaken. 2. Låt aldrig såsen koka upp, då skär den sig. Avsluta med lite hackad gräslök i såsen. Ät tillsammans med valfri fisk.

Tillbaka till vardagen!

Vilka toppen dagar vi har haft borta i Njoka, önskar att det kunde ha varat liiite längre. Men det är riktigt skönt att vara hemma också! Vi kom hem igår på eftermiddagen och då umgicks vi bara med varann. Imorgon är det tillbaka till jobb! Återkommer med bättre uppdatering och bilder från min påsk.


Glad påsk!

Just nu sitter jag nog vid en härlig eld ute i solen, grillar en korv eller pimplar med en öl i den andra handen. Hoppas ni alla får en superbra påsk! Jag kommer att vara borta kring Arvidsjaur trakterna tills på tisdag! Vi hörs då :-)

Tänkte bjuda er på lite påskgodis ;) Ett påskägg fyllt med dessa, jatack!


Kycklingpasta i ugn.

Jag och Peter lyckats alltid kompromissa när det kommer till middag. Han säger kyckling, jag säger pasta. Då får det bli både och! En väldigt enkel rätt, så som dom flesta rätter hemma. När man vill ha mer tid till annat än att stå vid spisen hela dagarna, när man väl gör det på jobbet. Självklart med massa västerbottensost, mmh. Finns ingen godare ost!





3 kycklingfileer eller färdiggrillad kyckling
1 påse färsk pasta
1 räd paprika
1 paket färdig ostsås (fuskade lite).
västerbottensost
paprika krydda

1. Stek bitar av kyckling och kryddade med salt, peppar och paprika. Sen satt jag det på sidan. Kokade pastan lite snabbt och blandade det med kycklingen. Rör sen ner hackade bitar av paprika och häll över ostsåsen. 2. På med massa västerbottensost. In i ugnen på 175 grader och efter en halvtimma har du en enkel och god rätt!


Ben & Jerry - Core Dough-ble Whammy.

Jag är inte mycket för glass. Men jag tror att de flesta tycker om Ben & Jerry's glassar. Själv har jag ju redan hittat min favorit, Oh My! Applepie. Men denna kommer direkt efter! Smarrig och god med fudge, mmh. Testa om ni inte testat!


Finally!

Coop här i Piteå har äntligen fått in mandelmjöl, bara sådär hundra år försenat än andra ställen. Nu ska jag försöka mig på macarons (igen). Har ju faktiskt gjort det en gång med Matilda och Sandra. Men det blev big fail! Jag vet nu i efterhand precis vad jag gjorde fel. Men snart ska jag våga mig på att testa göra dom igen. 


Curls.

Och på tal om något helt annat än mat ...


Svar: Jag hittade en video på youtube som visar efter 05:32 hur jag gör mina lockar. Sen låter jag lockarna svalna och sen borstar jag ut dom lätt med en borste och sen sprayar jag med spray! Hoppas du fått svar på din fråga :-)








En liten påskpresent.

Mina chefer är nog dom gulligaste i världen! Dom skickar ofta presenter och gotta. Nu lagomt till påsk så fick jag en påskblomma, påskägg och lite praliner. Sen avslöjade dom att jag även skulle få en påskkorg med massa sillar och grejer. Jag känner mig alltid uppskattad av dom, och dom peppar alltid upp en. Sånt här värmer!





Vad sägs om lite cheesecake eller marängsviss till kaffet?

Göteborgs kex har kommit ut med två stycken nyheter! Kommer ni att testa dessa?





Mormor's sockerkaka.


Gigantisk bukett!

Det här är nog den största bukett jag någonsin sett! Vacker och doftar gott. Det har luktat blommor hos oss i flera dagar. Tyvär håller den på att vissna nu, men ändå. Det är inte ofta man får blommor helt enkelt ;) Ska försöka knipa loss några blommor och torka dom.


Äntligen!

En ny dator! Min förra stackars fina dator fick somna in. Men nu har jag hittat en ersättare som jag är riktigt nöjd med! Liten och behändig. Vi kommer nog att ha många fina stunder tillsammans. Nu blir det recept framöver! Oj, så skönt med en dator. Maila och sånt där. 

Acer Aspire 3750G, nu får du inte gå och dö från mig!