Beurre Blanc.

En enkel potatiskaka (recept: här), lite ugnsstekt lax och en smarrig beurre blanc sås fick stå för gårdagens middag. Enkelt och bra! Såsen är det enda jobbet. Den är supergod, men den får ALDRIG någonsin börja koka (förutom när vinet reduceras), annars skär den sig. Och röra, röra, röra, ner med smör, röra, röra. Men god är den, och enkla ingredienser!



Smörsås (Beurre blanc)

2 dl vin
1 charlottenlök
ca 150-200g smör

1. Hacka löken och ner i kastrullen med vinet. Låt hälften reducera bort. Sen tar du bort kastrullen från plattan och häller i lite redning. Ta en stor smörklick i vinet. Rör om hela tiden! Sen fortsätter du så med med smör tills såsen fått den önskade smaken. 2. Låt aldrig såsen koka upp, då skär den sig. Avsluta med lite hackad gräslök i såsen. Ät tillsammans med valfri fisk.

Kommentarer
Postat av: victoria

Såg väldigt gott ut:) Hur gör du potatiskakan? kram

2012-04-13 @ 11:58:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback