Nu blir det lite julebak ..

Ja, vad kan det vara? ;) Dock blir aldrig mina lussisar så fina. Får träna på det idag!

Akrivbild från 2011

Även i vårat hus börjar det nalkas jul.


Mys! Återkommer med våran nyårsresa sen, först ska vi bara boka den ;)

Den intensiva helgen är över.

I helgen var ju den årliga Näringslivgalan och Great Gig. Iår var det Tina Turner tribute och 1500 pers som åt. Plus väldigt mycket eftersläpp. Vi har haft det vi har gjort! Tur det bara är en gång om året. 38 timmar på två dagar är intensivt! Trots att jag överdoserade energidryck. Och i veckan börjar julborden om. Det ska bli riktigt roligt. Kommer alltid i julstämning då.

Dessutom håller jag och Peter på att planera en riktigt rolig resa här efter jul. Så om ni håller utkik här imorgon så kommer ni att få veta mer. Ser verkligen framemot det här! ♥

En enkel gräddsås.

Peter bjöd på middag här en kväll. Kanske inte hans favoritsyssla, men jag ska bannemig lära han ;) Tvinga in han i köket och sätta stekpannan i handen på han. Haha, nä. Men han gjorde riktigt goda älgköttfärsbiffar med fetaost och bra kryddat. Även potatis och en gräddsås. Så synd att vi inte hade lingonsylt hemma, det hade vart pricken på i:et. Eller lite lingon i såsen, smarra. Köttfärsbiffarna vet jag inte hur han gjorde, men en enkel god gräddsås kan jag bjuda på iallafall :-) 


2 msk smält smör
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
3-4 dl grädde
ca 1-2 msk oxfond
1 liten skvätt kikkoman soya
salt 
peppar

1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner mjölet så att det får skumma ihop utan att det tar färg. Ta av katrullen från platten och vispa ner mjölken, grädden, fonden och soyan. Avsluta med lite alt och peppar. 2. Och om du har hemma lite lingon, tillsätt det gärna i såsen. Supermarrigt!

Två fina år

Tänk att det redan gått två år. Du har varit min bästa vän, en själsfrände, en axel att luta sig mot när jag varit ledsen och gjort allt för mig. Vi har hunnit med så mycket under dessa år. Både upp och nedgångar. Inget förhållande är perfekt.  Men du är! Som orkar med söndagströtta och morgonsura jag. Så lyckas du alltid få mig glad! Aldrig mer ska jag ta dig för givet. Min bästa vän! Tack för två fina år min älskade. Det här är bara början ♥


Chocolate chip cookies.

Dessa kakor är så dö goda! Blev alldeles för många kakor. Har tvingat på Peter att nu får han faktiskt hjälpa till att äta. Jag orkar inga fler. Men det har börjat sina ur buken, bra. Då får jag snart baka något annat! ;) Helst något som  inte jag måste ha i frysen. Det går inte, den är full! Iallafall, nästa gång jag bakar dessa så ska jag ha bitar av vit choklad också, och lite nötter. Mumma!



300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

1. Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna (skippa kakaon om du vill ha ljusa kakor, eller gör som mig och dela upp smeten och gör ena med kakao och den andra utan). Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen.
2. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna.
3.Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna och sen kan de förvaras i en tät burk eller i kylen. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.


Lunch for one.

När Peter äter ensam lunch, då är det matlåda eller ravioli nästan direkt från burken. Jag brukar lyxa till det litegrann och dukar upp mysigt, när jag har tid förstås. Sitter i lugn och ro, kollar lite på datorn eller kikar på en serie. Ganska mysigt! Idag fick det bli våfflor. Kokade blåbärssylt för någon dag sen, så jag var ju tvungen att provsmaka den :-)


Allt blir mycket bättre med lite vänner.

Bäst Joey!


























































Ber om ursäkt! Mycket att stå i.

Haft en ganska fulladdad vecka med allt möjligt, psykiskt och fysiskt. Mycket har hänt, så kan jag säga iallafall.Tillbaka till jobbet efter lite välbehövlig semester. Och saknar min fina karl gör jag också! Gräsänkling hela veclan, trisst. Jag har iallafall lovat att lägga ut receptet på kakorna. Sen råkade det bli paus här på bloggen. Men det behövde jag, få ny energi och komma in i jobbrutiner. Vi har intensiva veckor att vänta oss. Ska försöka att närvara här så gott jag kan! :-) Hoppas ni håller ut.




Chokladkakor i stora lass.

Idag har jag städat, dammsugit, diskat, stått i köket, bakat, städat mer, diskat mer, lagat middag, städat undan och sen haft gulligaste Alice på kaffebesök. Nu mår jag otroligt gott i soffan, kollar tv och imorgon återgår jag till jobb, skönt!

Chocolate chip cookies som jag bakade idag. Recept dyker upp imorgon!

Snygga och stilrena lampor.



Åh, vilka fina lampor! Så synd att vi redan har en så snygg lampa. Finns här för endast 499:-. Dessutom har dom ett erbjudande där du får 40% rabatt på den dyraste varan - och 30% på resten av beställningen! Vilket klipp! Då blir ju nästan lampan så gott som gratis ;p

Pastagratäng soltorkade tomater & kyckling.

Pastagratäng är ju en sån där grej som man kan dra ihop snabbt som attans och så är det klart på nolltid. Jag tog inspiration från salladsbaren och körde ett ihopsläng. Den är bra till massor! Även när man ska göra pizza så finns ju allt färdigt i salladsbaren. Tummen upp till den!



350g rigatoni
0,5 dl creme fraiche
2 dl grädde
kyckling
soltorkade tomater
tomater
paprika
basilika
gräslök
paprikakrydda

1. Koka pastan. Under tiden värmer du upp creme fraichen och grädden tillsammans med soltorkade tomater, paprika och öterna. I med kycklingen och tomaterna, låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
2. Häll hälften av pastan i en form och häll hälften av kycklingröran, sista pastan och sista röran. In i ugnen på 175 grader i ca 20 min.

Lace top.

Den bara skrek "Köp mig! KÖP MIG!!". Vad skulle man göra liksom? Väldigt fina detaljer.