Oscarsgalan 2012.

Älskar alla galor, kolla på vackra klänningar och det bästa utav allt, se vilka filmer och regissörer som kammar hem priser. Octavia Spencer, The Help och Michel Hazanavicius, regissören till The Artist kammade hem kvällen. Men de vackraste på hela galan var Ellie Kemper, Maria Menounos, Emma Stona, Stacy Keibler & Angelina Jolie. 


Köttsoppe kalas.

Köttsoppa för fasiken! Det är en rätt som jag verkligen älskar (okej, enligt alla inlägg på bloggen så verkar jag ju älska allt). Men köttsoppa för mig associerar jag med minnen från då jag var en liten plutt. När jag bodde i Jokkmokk tex. Varenda vintermarknad när det var kallt och man var riktigt frusen, så kom man hem till nylagad varm och god köttsoppa som mamma hade lagat, tillsammans med limpmackor eller hembakta mjukkakor. Det är härliga minnen! Jag har aldrig lagat köttsoppa, så det ska bli spännande att testa på det.

Och Maria och Lars, om ni läser det här. Eftersom Peter säkert är glömsk, så har han nog glömt att ringa och bjuda er. Ni är så välkommna på att äta köttsoppa hos oss på Söndag!


En köttfärssoppa jag har gjort. Något liknande fast med härliga bitar av älg!

Festgryta.

Idag är festgryta beställt härhemma, ett gammalt recept sen tidigare. Det receptet har jag snott av mamma som har fått det av någon annan. Det var Peter som beställde det, han har ju tjatat om den sen tisdags.

Jag: Du får välja vad du vill för mat idag, antingen att gå ut och äta eller hemma.
Peter: Jag vet redan vad jag vill ha. Jag vill ha festgryta!
Jag: Nä, men jag var inte så sugen på det alltså ....
Peter: Okej?
Jag: Det får bli något annat

Haha. han skulle få välja valfritt och så blev det ändå inte så. Han har det ine lätt alltså ...

Frysta örter.

Jag är väldigt dålig på att ha färska örter hos mig. Dom blir lätt dåliga då det är så mycket och jag hinner aldrig att använda upp dom. Blir rätt dyrt också om man alltid ska ha örter hemma. Därför kör jag på Findus frysta örter. I smakväg så skiljer det lite, men inte alls mycket, ett väldigt bra substitut för färska örter. Dom håller sig bra i frysen och räcker väldigt länge. Det är så enkelt och bra, ner med lite örter i en gryta och det blir sån skillnad. Jag kommer att fortsätta köra på dom här! Jag gillar dom :-) 


Grillning ute i solen.

Igår så var jag med mina tjejer och grillade. Blev mest lite korv och varm choklad, men gott var det :) Vi hade även köpt massa annat gott såsom skav och grönsaker. Men det ska vi ta imorn, vi hade tänkt grilla idag men jag känner mig så himla seg, dessutom måste jag röja upp här hemma. Idag har jag planerat in en riktig mysdag. Städa, handla, laga något gott och kramas massor med min sambo. 







Tog inga bilder själv, så jag snodde dessa från Matilda och Sandra.

Bara fantasin sätter gränser.

Kände hur natthungern kröp sig fram igår, och det ekar just nu i vårat kylskåp. Frysen är full, men orkade verkligen inte ställa mig och tina något. Kylen blir så fort tom, men då är det bara söå igång fantasin och försöka få ihop något ätbart. Långt inne i en låda hittade jag bakpotatis som fortfarande var bra, kommer inte ens ihåg när jag köpte dom. Även lite skinka och creme fraiche, ja då fick det bli bakpotatis med skinkröra. Men rester är gott! Det är kul att testa sig fram.

Fast att låta bakpotatisen vara nästan en timme i ugnen, kändes jobbigt. Men full effekt på 15 min i micron, så blir den perfekt.


Jag vispade creme fraiche och tillsatte lite skuren skinka. Hittade även lite skinkost som jag blandade ner. Lite majs fanns det också hemma så det fick åka i blandningen. Lite salt, citronpeppar och en tomatkrydda.

Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag är ingen big deal för mig, men det är ändå en mysig dag. Brukar inte göra något stort av det. Men när jag kom hem så blev det först köttfärssås med västerbottensost och en cheesecake med färska hallon till. Det är lyx för mig! Peter hade gjort allting! Köttfärssåsen var mycket godare än den jag brukar göra :-) Sen blev det några glas skumpa för mig och serier. Ett väldigt bra avslut på dagen!




Desserter utan gränser.

På jobbet för en vecka sen fick jag hem en salmiakkola. Jag har för ca 1 månad sen upptäckt att lakrits är bland det godaste som finns! Aldrig varit mycket för det men det är som himmelriket i munnen. Iallafall, den här kolan som jag fick med mig hem var så gudomligt god. Aldrig smakat någon lakritskola som jag ens går att jämföra med den här! Otroligt god! Salt lakritskola som verkligen smakar kola. Var tvungen att googla och då visar det sig att det är en matbloggare som gör denna fantastiska kola.

Den här kolan är så värd att testa! Jag lovar er verkligen, det är den godaste lakritsen jag smakat! Här kan ni hitta bloggen!


Tusen tack snälla ni ♥

Tack för alla era fina kommentarer angående vikten, varenda en värmer i hjärtat. Det känns verkligen underbart! Många undrar vad jag har gjort och vill ha tips. Det som gjort mest skillnad är att sluta småäta. Nu när jag jobber endel så hinner jag helt enkelt inte småäta, haha. Portionerna är minskade, det började på julbordet då jag åt all mat på assietter, det är ett superbra tips! För vanliga tallrikar är egentligen onödigt stora, så en assiett är ett perfekt mått om man vill minska portionerna och äta oftare, det är verkligen det bästa sättet! Jag är så sjukt glad! :) Jättekul med så många kommentarer, blir verkligen peppad att fortsätta kämpa!


Är det här en choklad-kexchoklad? Eller ...



På Ica igår hittade jag dessa godingar. Har även kommit fram till att Coop är väldigt sega på att få in nyheter! Till och med den lilla kiosken runt hörnet får in godis nyheter före Coop, vad är det här? Så jämt då jag är ute efter nyheter så går jag på kiosken eller Ica.

Hursomhelst, jag älskar denna! Aldrig varit mycket för kexchoklad, tycker att det är för mycket kex och för lite choklad. Men nu, äntligen! En bättre version med mindre kex och mer choklad, mmmh. Dock så kan man inte äta för många bitar, den är ganska söt. Men jag rekommenderar den till er alla som hellre äter chokladen istället för kexen. Smaskens!

- 12 kg!

Förstår ni vilken lycka när man så länge suktat efter sina favorit jeans som inte ens har gått att få på, utan skulle spricka om man särade på benen. Till att nästan ha blivit för stora! Vilken kamp! Men jag har lyckats! Jag är så jäkla nöjd och stolt. Från 73 kg till 61 kg, från övervikt på BMI till normalvikt! Mitt mål är 58, snart är jag där.

Vilken lycka att få ligga under 60 sträcket. Det var längesen :-)

Ursäkta min frånvaro.

Trots att bloggen inte ska kännas som ett tvång, så ligger tanken och småilar i bakhuvudet. Någon som känner samma? Att man måste uppdatera fast man inte har tid eller fantasi.

Fantasi har jag, nu är det bara att tiden inte räcker till. Vi har haft en hektisk vecka på jobbet och det har blivit mycket övertid. Kom nyss hem från ett 14 timmars pass, ska sova några timmar och köra 14 timmar till. Idag har vi haft after work premiär, det har varit kul med stressigt, förberedelserna blev klara in i det sista! Men på söndag får jag helg, den är efterlängtad. Och nästa helg är jag dessutom ledig en lördag, det händer inte ofta. Det var väldigt längesen jag var ledig en lördag, måste ha varit i november sist. Men jag klagar inte! Efter att ha varit arbetslös så har jag aldrig tackat nej till övertid eller klagat på att behöva jobba längre, det är sånt som hör till.

Jaja, nog med jobbprat. Nu ska jag faktiskt sova. För imorgon är det ännu en hektisk dag!

Mandelmjöl.

Mandelmjöl har jag inte hitills hittat här i stan, men på nätet har jag sett. Om man har tänkt att använda mandelmjöl mycket så skulle jag nog rekommendera att göra själv, eftersom det är så pass dyrt på internet för så lite (då tänkte jag med frakt osv)

Jag gjorde mandelmjöl igår, väldigt enkelt och tidsdödande, haha. Kanske inte det roligaste att göra, men man kan ju faktiskt kika på tvn under tiden ;) Jag gjorde mjöl av två påsar, så det borde räcka ett tag, lika bra att göra ordentligt då jag nog inte kommer att vilja mala på länge, haha ;) Fick en stor och mellanburk. Mandelmjölet håller några veckor om du förvarar det torrt.



Du behöver:

En mandelkvarn
200-300 g mandel
1 liter vatten
Skål

Sätt varmt vatten i en gryta och låt det snabbt värmas upppå plattan. Häll det över mandeln i en skål, låt det ligga ett tag och skållas. Sen kan du ta upp mandeln lite i taget med tex. en sil. Tryck på skalet och ut åker mandeln. Se sen till att all mandel är torr med en handduk och börja att mala!