Mandelmjöl.

Mandelmjöl har jag inte hitills hittat här i stan, men på nätet har jag sett. Om man har tänkt att använda mandelmjöl mycket så skulle jag nog rekommendera att göra själv, eftersom det är så pass dyrt på internet för så lite (då tänkte jag med frakt osv)

Jag gjorde mandelmjöl igår, väldigt enkelt och tidsdödande, haha. Kanske inte det roligaste att göra, men man kan ju faktiskt kika på tvn under tiden ;) Jag gjorde mjöl av två påsar, så det borde räcka ett tag, lika bra att göra ordentligt då jag nog inte kommer att vilja mala på länge, haha ;) Fick en stor och mellanburk. Mandelmjölet håller några veckor om du förvarar det torrt.Du behöver:

En mandelkvarn
200-300 g mandel
1 liter vatten
Skål

Sätt varmt vatten i en gryta och låt det snabbt värmas upppå plattan. Häll det över mandeln i en skål, låt det ligga ett tag och skållas. Sen kan du ta upp mandeln lite i taget med tex. en sil. Tryck på skalet och ut åker mandeln. Se sen till att all mandel är torr med en handduk och börja att mala!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Testa på Willys om du vill köpa mandelmjöl. I Luleå på Willys finns det i alla fall!

2012-02-01 @ 20:51:27
Postat av: martina

nu finns vinnaren av ett presentkort på 300kr hos LantligDekor publicerad i min blogg, kika in och se om det blev du! :)

http://martinaolsson.myshowroom.se/12580/vinnaren-av-ett-presentkort-pa-300kr-hos-lantligdekor/

2012-02-02 @ 05:47:51
URL: http://martinaolsson.myshowroom.se
Postat av: Ida

Det finns mandelmjöl i de flesta Ica-butikerna, om de inte kan de säkert ta hem det åt er. Så slipper man frakten :)

/Ida

2012-02-02 @ 09:27:26
Postat av: Evelina

Och jag tänker på dig! ♥ Du är saknad! Bellybushjärtat!

2012-02-03 @ 14:31:37
URL: http://porvoo.blogg.se/
Postat av: Matilda

Imorgon avslutas tävlingen om 8 Suits of Sweden på blogg så var med och delta här -> http://missbuttercup.blogg.se/2012/january/tavling-vinn-en-suit-of-sweden.html#comment innan det är försent :)Allt du behöver göra är att gilla Suit of Sweden på Facebook och skriva i deras logg vilken färg du föredrar och att du är med och tävlar hos http://missbuttercup.blogg.se/ :) Svårare än så är det inte! Är du redan med och tävlar på någon annans blogg? Tävla igen! :)

2012-02-09 @ 16:00:59
URL: http://missbuttercup.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback