Söndag!
Hela Sverige bakar!
En Piteåtjej är ju med, hejja Emelie! Klart jag håller på Norrbotten. Däremot blir jag alltid lika chockerad över att höra dialekten. Inte låter jag väl sådär ändå? Näää, jag är ju Jokkmokkare i grunden ;)
Backstage från gourmet veckan.
Blåbärsrutor.
Iallafall, hittade dessa ljuvliga blåbärsrutor inne hos Cupcakesfluffan som ser förbaskat goda ut!
Blåbärsrutor
125 g smör
3 dl socker
1 ägg
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
1. Rör smör och socker tills det är vitt och poröst, tillsätt ägg och rör om.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
3. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten varvat med mjölken under omrörning.
4. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 25*30 cm.
Fyllning
150 g kallt smör
2 dl socker
2½ dl havregryn
5 dl blåbär (går bra med frysta)
1. Blanda smör, socker och havregryn i en matberedare och kör till en smulig deg.
2. Lägg bären i långpannan på äggsmeten och fördela havredegen över.
3. Grädda i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter. Ev 5-10 min längre om du använder frysta blåbär
4. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar och serverar, gärna med lite vaniljsås eller glass.
Gode jäkla trött!
Mot jobbet!
Lövbiffsrullader med cognac och & kantareller.
Bara inhandla lite cognac och ut i skogen och nalla åt mig lite kantareller. Det här lät inte så pjåkigt va?
6 st lövbiffar
1 liter färska kantareller
1-2 msk cognac
5-6 dl creme fraiche
1 msk köttfond
½ finhackad gul lök
Salt, svart -och vitpeppar
Smör
1. Börja med att finhacka ½ l kantareller och blanda tillsammans med ca 2-3dl creme fraiche och cognac.
2. Klicka ut röran på lövbiffarna och krydda med salt, svart -och vitpeppar.
3. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
4. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och stek löken och resten av kantarellerna.
5. Lägg ner lövbiffarna och stek hastigt så de får en stekyta.
6. Slå sedan på resten av creme fraichen och köttfonden och låt det puttra samman i några minuter.
7. Smaka av med ev. mer kyrddor och servera tillsammans med bulgur eller ris.
Crazy pillow lady.
Kläder till Mela!
Kunde iallafall inte hålla mig att beställa en söt liten klänning och så Mela's favorit, Mimmi!
Frånvaron lyser.
Taormina.
Jag bygger om (igen).
Jag har inte riktigt bestämt mig för hur min design ska se ut. Men jag testade lite nya teman och dom gillar jag väl inte direkt, egentligen. Färdiga teman är tråkiga! Jag gillar att pyssla med design så därför ska jag ta en omgång med alla koder och försöka fixa ihop något. Så det kommer se lite knasigt ut här.
Lite mixade mobilbilder. Från sommaren, till nu.
1.Tagit efter-krogen bilder. 2.Shoppat loss på Laduree. 3. Och haft gourmet vecka.
1. Haft besök av min far och käkat på jobbet. 2. Umgåtts med Mr Duckface en massa. 3. Ute och prmenixar runt grisan. 4. Haft myskväll med mina finaste tjejer! ♥
1. Suttit på Kallax och inväntat plan. 2. Fikat loss i Stockholm. 3. Ätit flygfrukost. 4. Myst i Kungsträdgården!
1 Ätit frukostbuffet innan avång till Italien. 2. Haft underbart väder därborta! 3. Legat vid poolen och förtärt öl. 4. Flygt över ett randigt land.
1. Tagit egobilder i Italien. 2. En ny blus.
1. Plockat många liter blåbär. 2. Fångat gammel-aborren. 3. Kollat på massa träningsmatcher. 4. After work.
1. Umgåtts med fina Sandra. 2. Haft mysiga komipskvällar! 3. Innan utgång. 4. Jamen jag. 5. Umgåtts med många lurviga (bokstavligt talat),
Fjällräven Greenland Winter.
Baronessa. Taormina.
På de flesta ställena var inte kött direkt deras specialite, förutom på La Giara. Men dessa lamb chops på Baronessa var gudomliga!
Utsikten från restaurangen. huvudstaden Catania längst bort och sen Naxos.
Svamppasta med kyckling & rigatoni.
2-3 port
Ohyes.
La Giara, Sicilien.
Min fina prins ♥
En aptitretare som bestod av broccolisoppa.
Kammusslor med mozzarella, tomat och sotat bröd.
Pasta la Limone med krabba.
Oxfile fylld med cikoria, duchesse och Williams päron.
Den helt underbara utsikten från restaurangen ner mot Naxos.
Creme Brulee med fruktsallad.
Supergod mango sorbet!
Åsså jag då ..
Ljuvliga macarons.
Bild från andra försöket, perfekt i konstistensen men så förstörde jag dom med att ta ut dom alldeles för tidigt :/
Kom hem! Jag saknar ju dig!
Åh vad det är trisst att vara ensam hemma! Men åh vad skönt det är på ett sätt! Man behöver vara ifrån varandra lite då och då, sakna och längta efter varandra. Men nu saknar jag bara ♥ Idag åt jag en micropizza, det är inte kul att laga mat till sig själv :/
Lyckligare nu.
Mer bilder från Italien.
Morotskaka med lime.
2 ägg
3 dl socker
0,5 dl olivolja
Frosting
100 g smör
rivet limeskal
1. Smöra en form och sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Blanda sen ner de rivna morötterna tillsammans med oljan. 2. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och häll i lite åt gången medans du vispar. 3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50-60 min. Under tiden kakan är i ugnen blandar du alla ingredienser till frostingen och låter stå i kylen under tiden. Sen när kakan är klar och svalnat så lägger du på frostingen och avslutar med rivet limeskal.