Blåbärspaj med vit choklad & havregryn.

En god och smakrik blåbärspaj blev detta. Den vita chokladen och havregrynen gjorde den där lilla extra! :)



Krämen
3 äggvitor
3 äggulor
1 och en halv dl socker
100 g philadelfiaost
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Botten
5 st digestive kex
1. Ta fram tre stycken skålar. Vispa äggvitorna i en. Äggulorna, socker och osten i den andra och grädde + vaniljsocker i den sista. 2. Krossa digestive kexen (jag använde 5 st, tyckte det blev lagomt) och platta till i botten. Sen blandar du ihop allting försiktigt med en slev och häll ut över botten. Låt det stelna i frysen i ca 3 timmar.
Smuldegen
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
125 g smör
1 dl socker
1 msk sirap

Fyllningen
400 g blåbär
3 msk socker
1 msk potatismjöl
grovt riven choklad.

1. Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen. Sen häller du blåbären i en skål tillsammans med de övriga ingredienserna förutom chokladen. Blanda runt och sen häller du bären i en ugnsform. 2. Strö över den grovt hackade chokladen på blåbären och avsluta med att smula över degen. 3. Sätt in pajen på 200 grader i ca 20 min, tills den fått färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback