Chessecakebrownie med hallongrädde.

Detta recept hittade jag i min nya bakbok med recept från Hummingbird bakery i London. Är ni en sån som mig som älskar cheesecake, hallon och choklad så kan jag ju säga att detta är en av mina topp 5 desserter som jag någonsin gjort! Det kan nog Peter intyga, han tryckte i sig 9 bitar igår, haha. Dock så mådde han också därefter ;-) Tyckte inte det var så krångligt heller. Dock blev jag väldigt förvånad att kakan bara skulle bakas med florsocker och inget vanligt strösocker. 

Dessutom är måtten uppmätta i gram, så det vore bra om ni hade en våg. Men inget måste! Visste ni förresten att tydligen så ska saker man bakar bli godare om man går efter gram och inte deciliter? Jo, tydligen.



200 g osaltat smör
250 g florsocker
3 ägg
110 g mjöl
Cheesecake
400 g färskost
150 g florsocker
1/2 tsk vaniljessens
2 ägg
Hallongrädde
2,5 dl vispgrädde
100 g florsocker
150 g hallon
Till brownielagret: Lägg chokladen i en värmetålig skål ovanför varmt vatten och låt det smälta ordentligt tills chokladen är slät. Vispa samman smör och socker med en elvisp. Vispa ned äggen ett i taget. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa ned det ordentligt. Vispa sedan på högre hastighet så att smeten blir slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen och vispa samtidigt. Smöra en bakform med måtten 33*23*5 cm och häll ner smeten.
Till cheesecakelagret: Lägg färskosten, sockret och vaniljessens i en bunke och vispa alltsammans med en elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Smeten ska vara slät och krämig i konsistensen. Vispa på lite högre hastighet i slutet för att göra krämen lite lättare och fluffigare, men överarbeta den inte. Då kan osten skära sig. Häll cheesecake smeten över brownielagret och släta till. Grädde i 30-40 minuter eller tills ostmassan känns fast på 175 grader. När den är klar låter du kakan kallna helt.
Till hallongrädde: Vispa grädde, florsocker och hallon med en elvisp tills den känns tjock. Bred sen ut över kakan och servera. Eller häll upp en stor klick med grädde på sidan om kakan.
Brownie
200 g mörk choklad
200 g osaltat smör
250 g florsocker
3 ägg
110 g mjöl

Cheesecake
400 g färskost
150 g florsocker
1/2 tsk vaniljessens
2 ägg

Hallongrädde
2,5 dl vispgrädde
100 g florsocker
150 g hallon

Till brownielagret: Lägg chokladen i en värmetålig skål ovanför varmt vatten och låt det smälta ordentligt tills chokladen är slät. Vispa samman smör och socker med en elvisp. Vispa ned äggen ett i taget. Tillsätt mjölet lite i taget och vispa ned det ordentligt. Vispa sedan på högre hastighet så att smeten blir slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen och vispa samtidigt. Smöra en bakform med måtten 33*23*5 cm och häll ner smeten.

Till cheesecakelagret: Lägg färskosten, sockret och vaniljessens i en bunke och vispa alltsammans med en elvisp på låg hastighet till en slät och tjock smet. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Smeten ska vara slät och krämig i konsistensen. Vispa på lite högre hastighet i slutet för att göra krämen lite lättare och fluffigare, men överarbeta den inte. Då kan osten skära sig. Häll cheesecake smeten över brownielagret och släta till. Grädde i 30-40 minuter eller tills ostmassan känns fast på 175 grader. När den är klar låter du kakan kallna helt.

Till hallongrädden: Vispa grädde, florsocker och hallon med en elvisp tills den känns tjock. Bred sen ut över kakan och servera. Eller häll upp en stor klick med grädde på sidan om kakan.

Kommentarer
Postat av: Terese

Hur ska man göra om man inte har en våg hemma? :s hade ju velat baka denna!

2011-10-23 @ 21:13:58
URL: http://thisismylifebiiatches.blogg.se/
Postat av: Emma

Den här ska du baka åt mig någon dag! :)

Puss!

2011-11-02 @ 15:58:35
URL: http://converseislove.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback