Hemmagjorda hamburgare.
Vi köpte en stor förpackning med köttfärs och fundrade vad vi skulle gör av allting. Tacos, köttfärsås och sen vad? Då bestämde jag mig för att göra egna hamburgare. Det här receptet har vi hunnit göra två gånger den senaste veckan. Inga svårigheter och bara 5 ingredienser. Jag gillade de här enkla hamburgarna starkt. Peter sa faktiskt att han aldrig mer ville ät köpes hamburgare. Vilken tur då! För jag gillar inte heller dom :-) Det blev även över förra veckan så vi tog med då vi for till Skatan och grillade. Ännu godare!
6-7 st hamburgare
500 g köttfärs
1,5 frp bacon
Santa Marias BBQ & grill mesquite
peppar
salt
1. Börja med att sätta kötffärsen i en bunke, ev trycka ut den lite med träslev. 2. Sen klipper du sönder baconet i små bitar och häller över. Salta och krydda köttfärsen lagomt och sen knådar du ihop hela köttfärsen. 3. Ta en klump köttfärs, rulla den till den boll och tryck den platt på en skärbäda (man kan även använda en stekspade). Platta ut den lite extra för den krymper ihop lite när man steker den, så tryck hellre ut den för mycket än för lite. 4. Stek burgaren, lägg på en skiva cheddarost och klart för servingen!
6-7 st hamburgare
500 g köttfärs
1,5 frp bacon
Santa Marias BBQ & grill mesquite
peppar
salt
1. Börja med att sätta kötffärsen i en bunke, ev trycka ut den lite med träslev. 2. Sen klipper du sönder baconet i små bitar och häller över. Salta och krydda köttfärsen lagomt och sen knådar du ihop hela köttfärsen. 3. Ta en klump köttfärs, rulla den till den boll och tryck den platt på en skärbäda (man kan även använda en stekspade). Platta ut den lite extra för den krymper ihop lite när man steker den, så tryck hellre ut den för mycket än för lite. 4. Stek burgaren, lägg på en skiva cheddarost och klart för servingen!
Kommentarer
Trackback