Hemmagjorda våfflor med färska jordgubbar & glas.



8-10 laggar
100 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
1. Smält fettet och låt det svalna. Blanda vetemjöl, salt bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken, äggen och fettet. 2. Hetta upp ett våffeljärn och pensla järnet med smör. Efter det behöver den knappast smöras något mer. 3. Lägg på valfri mängd smet och sen lägger du de på ett galler när de är klara för att behålla dom krispiga.
8-10 laggar

100 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg

1. Smält fettet och låt det svalna. Blanda vetemjöl, salt bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken, äggen och fettet. 2. Hetta upp ett våffeljärn och pensla järnet med smör. Efter det behöver den knappast smöras något mer. 3. Lägg på valfri mängd smet och sen lägger du de på ett galler när de är klara för att behålla dom krispiga.

Kommentarer
Postat av: Hanna - Bakfnatt

Oj, vad det ser gott ut! Jättehärlig bild som gör att man vill ha våfflor meddetsamma =)

2011-10-26 @ 15:18:02
URL: http://www.bakfnatt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback