Kotletter i ugn med sambaröra.

Mamma bjöd mig en gång på riktigt goda kotletter som hade legat i ugnen, köttet bara rasade isär när man skar i det. Ni alla som ätit kotletter vet att köttet kan vara lite segt och torrt (det tycker jag iaf). Så jag härmade henns recept litegrann och gjorde om det, ville ha det lite starkare och med lite vitlök. Ett riktigt superenkelt recept, tar tyvär lite tid i ugnen men riktigt gott.





2-3 port.

5 kotletter
4 dl grädde
1 liten burk creme fraiche
0,5 dl soya
1-1,5 tsk samba oelek
2-3 vitlöksklyftor


1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg kotletterna i en ugnsform. 2. Sen blandar du alla övriga ingredienser i en skål och häller röran över kotletterna. Sen ska det puttra i mitten av ugnen i 1,5 timma. Servera med ris!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback