Kycklingpasta på mammas vis.
Det här receptet har min mamma kokat ihop. Så den goda, salta och syrliga pastan ska jag dela med mig av.


4-5 portioner
900 g kyckling
6 dl mellangrädde
2 tomater
1 paprika
1 lök
3 vilöksklyftor
1 citron
1. Skär kycklingen i bitar, stek och salta & peppra. Hacka löken finhacka vitlöken, sätt det i samma stekpanna som kycklingen och fräs alltihopa tillsammans.
2. Häll i alla mellangrädde och låt dett puttra upp. Är den inte tillräckligt tjock så kan du göra en redning (lite vatten + mjöl), häll i och rör om ordentligt.
3. Tryck ut saften från en citron och rör om i grytan. Sen häller du i tomaterna och paprikan som du har hackat i bitar, låt dom bara bli varma och ev. krydda på lite mer med salt. Servera på kokt tagliatelle.
4-5 portioner
900 g kyckling
6 dl mellangrädde
2 tomater
1 paprika
1 lök
3 vilöksklyftor
1 citron
1. Skär kycklingen i bitar, stek och salta & peppra. Hacka löken finhacka vitlöken, sätt det i samma stekpanna som kycklingen och fräs alltihopa tillsammans. 2. Häll i alla mellangrädde och låt dett puttra upp. Är den inte tillräckligt tjock så kan du göra en redning (lite vatten + mjöl), häll i och rör om ordentligt. 3. Tryck ut saften från en citron och rör om i grytan. Sen häller du i tomaterna och paprikan som du har hackat i bitar, låt dom bara bli varma och ev. krydda på lite mer med salt. Servera på kokt tagliatelle.
Kommentarer
Trackback