Morotskaka med limefrosting.
Morotskaka är min favorit, helst med en latte till. Finns inget som klår en hederlig morotskaka. Jag brukar köra med lime i frostingen, det blir det lilla extra syrliga då.
6 ägg
6 ägg
4 dl socker
1,5 dl matolja (neutral)
6 dl riven morot
6 dl riven morot
6 dl vetemjöl
1 msk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 msk kanel
Frostingen
50 g smör
Frostingen
50 g smör
200 g philadelfiaost
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/4 lime
rivet skal av 1 lime
Vispa ägg och socker pösigt. Blande ner de rivna morötterna och matoljan ordentligt. Blanda mjölet med bakpulvret, vaniljsocker, kanel och bikarbonat. Blanda ner det i äggsmeten, rör om ordentligt och häll smeten i en långpanna. Grädda i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Blanda ingredienserna till frostingen och bred på kakan när den har svalnat.
Vispa ägg och socker pösigt. Blande ner de rivna morötterna och matoljan ordentligt. Blanda mjölet med bakpulvret, vaniljsocker, kanel och bikarbonat. Blanda ner det i äggsmeten, rör om ordentligt och häll smeten i en långpanna. Grädda i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Blanda ingredienserna till frostingen och bred på kakan när den har svalnat.
Kommentarer
Postat av: Linda-Cupcakesfluffan
Morotskaka är så tokgott :-)
Postat av: Matskafferiet
Morotskaka är så gott!
Trackback