Pasta carbonara.

En smarrig och krämig carbonara med massa god parmesan! Parmesan ska man inte snåla på ;)







4 port
Tagliatelle för 4 pers
2 pkt Bacon
5 dl Matlagninggrädde
0,5 Gul lök
Nästan 1 dl riven parmesan
3 Ägg
2 Vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Peppar
Citron, några droppar
1. Koka pastan och ställ undan på sidan 2. Börja med att klippa baconet i bitar. Sen häller du lite olivolja i pannan, fräser lök, den pressade vitlöken och baconet tillsammans. 3. Häll i grädden och riv osten över. Rör om snabbt så att såsen drar ihop sig och sen häller du såsen över pastan. 4. Rör ner de råa äggen på svag värme, tills såsen har tjocknat och blivit krämig. Sist men inte minst dropar du lite citron, saltar och pepprar av.
4 port

Tagliatelle för 4 pers
2 pkt Bacon
5 dl Matlagninggrädde
0,5 Gul lök
Nästan 1 dl riven parmesan
3 Ägg
2 Vitlöksklyftor
Olivolja
Salt
Peppar
Några droppar citron

1. Koka pastan och ställ undan på sidan 2. Börja med att klippa baconet i bitar. Sen häller du lite olivolja i pannan, fräser lök, den pressade vitlöken och baconet tillsammans. 3. Häll i grädden och riv osten över. Rör om snabbt så att såsen drar ihop sig och sen häller du såsen över pastan. 4. Rör ner de råa äggen på svag värme, tills såsen har tjocknat och blivit krämig. Sist men inte minst dropar du lite citron, salta och peppra av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback