Vitlökskyckling med parmesan.

Det slutade med att hela min familj kom på besök idag så då var det bara att tina lite extra kyckling. Det här är en vädigt enkel rätt (fast det är väl de flesta av mina recept) som sköter sig själv i ugnen medan riset kokar. En väldigt lätt rätt som man kan klassa som LCHF. Det låter som mycket vitlök, men det är alldeles lagomt :)







4-5 port

1 påse kyckling
5 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
4 dl grädde
En halv parmesan ost
1 dl valfri ost

1. Börja med att dela på kycklingen till två halvor. Sen steker du dom snabbt på hög värme bara så att de får lite färg och sätter dom i en form. Pressa vitlöksklyftorna och sätt i en liten skål med olivolja. Blanda om och pensla över ordentligt på kycklingen. 2. Blanda osten och grädden och häll över kycklingen. Avsluta med att riva massa parmesan över kycklingen och in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
Trackback