Chokladfudgetårta.
150 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
0,5 dl kako
1 tsk bakpulver
Fudge
1,5 dl grädde
1,4 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad (gärna Lindt 70%)
75 g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Denna ska jag absolut göra nästa gång jag är hem! Ser så himla gott ut!!! :-D