Saftig & fräsch citruskaka med lemoncurd glasyr.
En kaka med kvarg som blir väldigt saftig och utan massa onödigt fett. Man kan även minska på sträsockret om man vill och ersätta det med lite strösötningsmedel. Och glasyren är sådära härligt frisk och smarrig. En perfekt kaka att bjuda på!
3 ägg
1,5 dl socker
2 krm salt
0.5 apelsin (finrivet skal)
1 msk citronsaft
1, 5 dl kesella
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyren
ca 2 rågade msk lemoncurd
ca 1 dl kesella
Glasyren
ca 2 rågade msk lemoncurd
ca 1 dl kesella
lite finrivet apelsinskal
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör i salt, apelsinskal, citronsaft,
kesella och mjölet blandat med bakpulver.
3. Häll smeten i en smord och bröad rund form.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.5. Rör ut lemon curd i lite av kesella. Rör ner resten. Bred glasyren över kakan. Garnera med strimlat apelsinskal och eventuellt citronmeliss.
Kommentarer
Postat av: Helena mitt i smeten
Vilken fin kaka! Den blev jag sugen på att baka till helgen!
Svar:
mycookingheart.blogg.se
Postat av: Joanna / byblondie.se
Den lät riktigt fräsch och god! :)
Svar:
mycookingheart.blogg.se
Postat av: Annah
Åh vad god den ser ut! :-)
Svar:
mycookingheart.blogg.se
Trackback