Potatisgratäng med västerbottensost.

Inte ofta jag gör en potatisgratäng faktiskt, är nog lite smårädd att den ska bli sådära rinnig och kanske för att det är så jobbigt att skala potatis :p Men den här blev bra, knappt nå rinnig och massor med västerbottensost. Ett tips: Sätt den rivna osten över gratängen efter att den har fått stå i ugnen halva tiden, så slipper ni få den bränd. Det höll på att hända med min.



5-6 port
10 st potatisar
4 dl riven västerbottensost
1 dl riven mozzarella ost
5 dl grädde
2 vitlöksklyftor
salt och vitpeppar
1. Skala och skiva potatisen, häll i en rymlig ugnsform. Häll grädden, västerbottensosten och den finhackade vitlöken (jag kör med finhackad, tycker det blir mer vitlökssmak då än om man pressar den) i en rymlig skål och blanda alltsammans. Även salta och peppra. 2. Häll blandningen över potatisen och blanda om så att osten kommer överallt. Och häll den rivna mozzarella osten på. Grädda i ugnen på 200 grader i 45 minuter, klart!
5-6 port
10 st potatisar
4 dl riven västerbottensost
1 dl riven mozzarella ost
5 dl grädde
2 vitlöksklyftor
salt och vitpeppar

1. Skala och skiva potatisen, häll i en rymlig ugnsform. Häll grädden, västerbottensosten och den finhackade vitlöken (jag kör med finhackad, tycker det blir mer vitlökssmak då än om man pressar den) i en rymlig skål och blanda alltsammans. Även salta och peppra. 2. Häll blandningen över potatisen och blanda om så att osten kommer överallt. Och häll den rivna mozzarella osten på. Grädda i ugnen på 200 grader i 45 minuter, klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback