Nu blir det lite julebak ..
Akrivbild från 2011
Även i vårat hus börjar det nalkas jul.
Mys! Återkommer med våran nyårsresa sen, först ska vi bara boka den ;)
Den intensiva helgen är över.
Dessutom håller jag och Peter på att planera en riktigt rolig resa här efter jul. Så om ni håller utkik här imorgon så kommer ni att få veta mer. Ser verkligen framemot det här! ♥
En enkel gräddsås.
2 msk smält smör
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
3-4 dl grädde
ca 1-2 msk oxfond
1 liten skvätt kikkoman soya
salt
peppar
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa ner mjölet så att det får skumma ihop utan att det tar färg. Ta av katrullen från platten och vispa ner mjölken, grädden, fonden och soyan. Avsluta med lite alt och peppar. 2. Och om du har hemma lite lingon, tillsätt det gärna i såsen. Supermarrigt!
Två fina år
Chocolate chip cookies.
300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)
1. Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna (skippa kakaon om du vill ha ljusa kakor, eller gör som mig och dela upp smeten och gör ena med kakao och den andra utan). Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen.
2. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna.
3.Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna och sen kan de förvaras i en tät burk eller i kylen. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.
Lunch for one.
Allt blir mycket bättre med lite vänner.
Ber om ursäkt! Mycket att stå i.
Chokladkakor i stora lass.
Chocolate chip cookies som jag bakade idag. Recept dyker upp imorgon!
Snygga och stilrena lampor.
Åh, vilka fina lampor! Så synd att vi redan har en så snygg lampa. Finns här för endast 499:-. Dessutom har dom ett erbjudande där du får 40% rabatt på den dyraste varan - och 30% på resten av beställningen! Vilket klipp! Då blir ju nästan lampan så gott som gratis ;p
Pastagratäng soltorkade tomater & kyckling.
0,5 dl creme fraiche
2 dl grädde
kyckling
tomater
basilika
gräslök
paprikakrydda
1. Koka pastan. Under tiden värmer du upp creme fraichen och grädden tillsammans med soltorkade tomater, paprika och öterna. I med kycklingen och tomaterna, låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
2. Häll hälften av pastan i en form och häll hälften av kycklingröran, sista pastan och sista röran. In i ugnen på 175 grader i ca 20 min.